Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7-те важни открития през 2011г. – „Лаборатория” с размера на кредитна карта открива онкологични и имунни заболявания

Тема с продължение…

Международна гpyna учени са разработили микротечно устройство, позволяващо да се извършва анализ на кръвта, като значително ускорява процеса, който в обичайна лаборатория отнема часове и дни понякога. Те уверяват, че така ще могат бързо да се определят такива опасни заболявания като рак и туберкулоза. Апаратът е демонстриран в САЩ. Твърди се, че тази уникална лаборатория е с размера на кредитна карта и най-важното – открива инфекциозните, онкологичните и имунните заболявания само по една капка кръв в много къси срокове и на достъпна цена. Методите за ускорена диагностика все повече се доближават до редовия, обикновения човек във вид на специални приложения за смартфони. Сега с помощта на вградена видеокамера уникално устройство, подобно на айфон, може не само да регистрира честотата на пулса на човека, но и подробно да характеризира неговия сърдечен ритъм, дишането и нивото на насищане кръвта с кислород. Корейски учени дори стигнали още по-далече, като предложили да превърнат сензорния дисплей на мобилните устройства в миниатюрна лаборатория. Те се надяват по този начин изследователите да превърнат смартфона в индикатор на бактерии и биомаркери.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *