ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7-те важни открития през 2011г. – Възпроизвеждане на око извън живия организъм

Тема с продължение…

Всичко това  благодарение на прилагането на регенеративната медицина. Японски учени първи възпроизвели развитие на око извън живия организъм. В техния експеримент културата от ембрионалните клетки била сформирана от триизмерна структура, подобна на окото, по по-рано заложена програма.
Техни съотечественици създали в лабораториите пълноценни сперматозоиди, способни да произведат нормално потомство.
Американци от Националния институт по стандартите и технологиите открили, че за насочване на стволовата клетка по нужния път на развитие е достатъчно само тя да бъде „принудена“ да приеме формата на клетката от нужната тъкан. Техни съотечественици пък успели да „препрограмират“ кожни клетки в съкращаващите се сърдечни клетки, като въобще подминали процеса на създаване на стволови клетки. През ноември 2011-та французи от университета „Пиер и Мария
Кюри“ в Париж първи провели успешно преливане на изкуствена кръв, получена от стволови клетки.
Впечатляващите успехи на учените провокирали дори Ватикана да съдейства за пропаганда на изследванията в областта на стволовите клетки получени от вече „пораснали възрастни“ хора.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *