Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7-те важни открития през 2011г. – 3-D принтер ще създава бъбрек от собствените тъкани на пациента

Тема с продължение…

Учените получили триизмерен образ на костите с помощта на технология 3D- принтер. На конференция В Лонз Бийч за първи път била демонстрирана работата на триизмерния принтер, предназначен за създаване на органи от собствените тъкани на пациента. Устройството умеело „да отпечата“ модел на човешкия бъбрек. По думите на учените ЗО-принтерът не само е способен да създава отделни структури за трансплантация, но и да заздравява раната непосредствено на пациента. Вдъхновени от успеха на колегите си, учени от Вашингтонския държавен университет разработили оптимален състав за изготвяне протези на кости с помощта на триизмерен принтер. 3D- принтерът се прилага за създаване на скелет на бъдещата протеза, която след това се покрива с предшествениците на клетките от костната тъкан. Не толкова сложна, но пък достатъчно перспективна ще бъде тази технология за бързо прототипиране (същият този ЗD-печат) на зъбни протези от праховиден или течен полимер.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *