Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание, пациенти с хипертония! Защо необичайно нискотo атмосферно налягане е опасно?

Необичайно ниското атмосферно налягане може да провокира остри пристъпи на главоболие, предупреждават лекарите

нискотo атмосферно налягане

Внезапните промени в атмосферното налягане са един от основните тригери, които провокират развитието на главоболие. Заедно с него се появяват и други неприятни усещания.

Най-податливи на резките колебания на атмосферното налягане са жителите на големите градове

Освен това има няколко групи пациенти с хронични заболявания, които също трябва да бъдат особено внимателни. Ниско атмосферно налягане ще усетят хора, диагностицирани с патологии на сърдечно-съдовата и дихателната система, опорно-двигателния апарат и болните от диабет. Те могат да изпитат следните неприятни симптоми:

– болка в сърцето;
– задух;
– сърдечни аритмии;
– намалена работоспособност;
– подуване;
– изтръпване на крайниците;
– замаяност;
– слабост;
– нервност;
– желание да си легнат възможно най-бързо.

Ниското атмосферно налягане може да причини още:

• Замаяност и световъртеж: Ниското налягане може да причини разширяване на кръвоносните съдове, което води до понижаване на кръвното налягане и в резултат на това чувство на замайване и обърканост.

• Болки в ставите: Ниското атмосферно налягане може да доведе до свиване на тъканите около ставите, което води до болка и дискомфорт в ставите.

• Затруднения при дишане: Намалява въздушното налягане в белите дробове, което води до затруднения в дишането, особено при хора с респираторни заболявания.

• Умора и летаргия: ниското налягане може да ви накара да се чувствате уморени и мудни, тъй като тялото трябва да работи по-усилено, за да поддържа равновесие.

• Главоболие: ниското атмосферно налягане може да причини главоболие поради разширяването на кръвоносните съдове в мозъка.

Ако не се лекуват, симптомите могат да прогресират до тежък задух, кашлица, повръщане, объркване и загуба на съзнание

Тези симптоми се появяват, защото спадането на барометричното налягане позволява на тъканите в белите дробове и мозъка да се подуят (визуализирайте промяната в размера като гъба, която стискате и пускате рязко) в опит да получите повече кислород.

Атмосферното налягане не е единственото метеорологично явление, което влияе на нашето тяло. Проучванията показват, че удар от мълния близо до дома увеличава риска от главоболие или мигрена до 30%.

Важно е да се отбележи, че индивидуалните реакции на високо и ниско налягане обичайно варират и не всеки ще изпита тези ефекти. Освен това, тези усещания могат да бъдат по-изразени при хора, които имат предшестващи медицински състояния.

Ами сърцето?

Когато атмосферното налягане намалее, кръвоносните съдове стават по-тесни. Необходимо е повече налягане, за да мине кръвния поток през по-малките вени и артерии, което повишава кръвното налягане. То може да се повиши и поради по-ниски температури или внезапни промени във времето, като например по време на буря.

Ниското въздушно налягане също така уплътнява и кръвния поток. С други думи, когато стане студено, кръвното налягане се повишава и кръвта става по-гъста. Това може да е една от причините броят на инфарктите през зимата да е почти двойно по-висок в сравнение с летните месеци!

По-гъстата кръв също така може да доведе до по-ниски нива на кръвната глюкоза (захар)

Това е възможно да предизвика мигрена, замаяност и умора. Има действителен медицински термин за такова състояние: „умора при ниско барометрично налягане“. Това обхваща явлението ниски нива на кръвната захар поради промени във времето, най-вече поради ниско атмосферно налягане.

Атмосферното налягане е абиотичен фактор. Абиотичните фактори са неживите части на околната среда, които често могат да имат голямо влияние върху живите организми. Абиотичните фактори включват вода, слънчева светлина, кислород, почва и температура.

Какво препоръчват лекарите?

– Избягвайте сериозни физически натоварвания и емоционални сътресения. Но в същото време правете повече разходки.

– В дните с ниско атмосферно налягане не яжте солени, пикантни и мазни храни, не пийте кафе и напитки, съдържащи кофеин. Вместо това пийте повече вода и се постарайте да се наспите качествено.

– Измервайте кръвното налягане и го следете.

В заключение, ниското атмосферно налягане в комбинация с ниска температура, слаба слънчева светлина, внезапни промени във времето, както и други абиотични фактори могат да повлияят на тялото по различни начини – от повишена болка в ставите и главоболие до повишено кръвно налягане и проблеми със съня. Затова, ако се чувствате зле, помислете дали причината не е някоя от изброените по-горе природни сили.

Източник: www.ergomaxsupplements.com

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *