Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Две затъмнения през октомври: Влиянието на лунните цикли върху човешкото здраве

Идеята, че лунните цикли влияят на хората, не е нещо ново

лунните цикли

Не е необичайно в различни литературни произведения да се открият ясни примери за това как лунните цикли могат да окажат влияние на решенията или дори да накарат героите на истории от всякакъв род и вид да се държат като зверове.

Затова не е изненадващо, че думата „лунатик“, която се използва за означаване на човек, който е луд на интервали, идва от латинското „lunaticus“, което означава „луна“.

Въпреки че влиянието на Луната се смята за популярно вярване, истината е, че от научна гледна точка лунните цикли наистина карат хората да се чувстват по определен начин. Това е така, защото зависи от луната дали океаните ще имат приливи или отливи, което пряко засяга репродуктивните цикли на морските видове. И, да, науката е почти категорична – лунните цикли са свързани по един или друг начин с човешкото здраве.

Месецът на две затъмнения (14 октомври – слънчево, 28 октомври – лунно) ще изисква от нас предпазливост и внимание, по отношение на здравето. На фона на емоционалния дисбаланс, предизвикан от тези явления, е възможно обостряне на много заболявания. Още през първата седмица ще усетим нарастващото напрежение.

2-и октомври – съвпад на Луната и Юпитер. Съвпад на Луната и Уран

Емоционалното състояние е нестабилно. Неразумните изблици на агресия могат да доведат до скокове на кръвното налягане. Повишен апетит и склонност към ядене на мазни храни. Денят не е добър за отслабване. Трябва да се грижите за черния дроб. При хора, предразположени към алергии, е възможно влошаване на заболяването.

6-и октомври – последна четвърт на Луната. Квадрат на луната и слънцето

Без видима причина здравето ви може да се влоши: заболяванията са свързани най-вече с натрупан стрес. Всеки провал в диетата може да причини обостряне на стомашни заболявания, коремни болки и лошо храносмилане. Възможни са болка или натиск в гърдите, световъртеж и усещане за липса на въздух. Трябва да се отпуснете, да си починете и да поспите.

9-и – октомври квадрат на Луната и Юпитер. Квадрат Марс и Плутон

Трудно е да контролирате емоциите и поведението си. Дори в рамките на няколко часа е лесно да натрупате наднормено тегло. Протичането на стомашни заболявания може да се влоши значително и да се появи чувство на дискомфорт в корема. При жените е вероятно обостряне на заболявания на пикочно-половата система.

10-и октомври – опозиция на Луната и Сатурн

Труден ден. Възможни са внезапни скокове на кръвното налягане и обостряне на хронични заболявания. Струва си да се обърне внимание на бъбреците и пикочния мехур. Метаболизмът се забавя, възможен е запек. Добро време за лечебно гладуване и прочистващи процедури.

14-и октомври –  слънчево затъмнение

Новолуние. Нестабилно време. Емоциите замъгляват ума, появяват се скрити болести. Важно е да не пропускате алармите и да се консултирате с лекар навреме. Днес бъбреците и уретерите са особено чувствителни. Също така атакувани са съдовата и нервната система, както и храносмилателните органи. Може да се усети общо неразположение и загуба на сила. Препоръчително е да оставите всяка по-тежка работа, да намерите време за почивка, както и да пренасрочите планираните операции за друго време.

16-и октомври –  опозиция на Луната и Юпитер

Сега тялото е много податливо на инфекции. При жените има вероятност гинекологичните проблеми да се влошат. Изследванията, проведени на този ден, може да са погрешни.

18-и октомври – квадрат на Луната и Сатурн

Храносмилането се влошава и апетитът търпи промени и колебания. Важно е да се ограничавате. Възможно е задържане на течности в тялото. На този фон някои хронични заболявания (особено хипертония и диабет) могат да се влошат. Възможна е и болка в опорно-двигателния апарат. Долните крайници са особено податливи на негативни ефекти.

22-и – октомври първа четвърт на Луната. Квадрат на Луната и Марс

Язвите и гастритите ще ви напомнят, че от дълго време не внимавате с какво и кога се храните. Колитът и болката в епигастралната област може да ви притеснят. Премахнете твърде горещите и пикантни храни от вашата диета. Има голям риск от нараняване при работа с електрически уреди. Бременните жени трябва да бъдат особено внимателни (изключете дори минимални притеснения) – има риск от спонтанен аборт.

23-и октомври – квадрат на Луната и Уран

Ден на повишена емоционална нестабилност. Вътрешните преживявания, страхове и неудовлетвореност могат да провокират нервен срив. Хората, предразположени към сърдечно-съдови заболявания, вероятно ще имат проблеми със сърдечната функция. Трябва да избягвате хипотермията и да поддържате краката си топли. Ако е възможно, трябва да откажете всякакви сканирания или рентгенови лъчи.

28-и октомври – пълнолуние. Лунно затъмнение

Силният емоционален стрес ще продължи през целия ден. Психичните преживявания нямат основа в реалността, но могат да доведат до загуба на сила, безсъние и лош апетит. Възможни са обостряния на заболявания на опорно-двигателния апарат и женската полова област.

29-и октомври –  опозиция на Луната и Марс. Опозиция на Меркурий и Марс

През този период черният дроб и жлъчният мехур са уязвими. Изключително важно е да се поддържа правилното хранене и да се избягват преварени и мазни храни. Проблемите, свързани с хипертонията, могат да се влошат. Освен това областта на шията и гърлото е особено чувствителна сега.

Източник: dzen.ru

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *