Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези сокове ще ви помогнат да се отървете от камъни в жлъчката

Пресният сок от зеле ускорява отделянето на жлъчката и помага при лечението на жлъчнокаменна болест

жлъчката

Соковете, които имат лек холекинетичен ефект стимулират производството и изтичането на жлъчката от жлъчния мехур и жлъчните пътища в дванадесетопръстника.

Това може да помогне за премахване на опасните токсини и подобряване на здравето. Билките действат и като естествено слабително средство. Освен това нормализират мотилитета на жлъчните пътища, намаляват възпалението и спазмите на жлъчната система, предотвратяват образуването на отлагания в жлъчния мехур.

Какво да използвате, за да си направите полезен сок, който да помогне при камъни в жлъчката?

Сокът и запарката от билката кресон също помага при заболявания на щитовидната жлеза, черния дроб и при камъни в жлъчката.

Пийте 1-2 ч.л. пресен сок от кресон. Правете това 3-4 пъти на ден, 20 минути преди ядене. Лечебният курс продължава две седмици, след което се почива седем дни.

За дългосрочно съхранение добавете водка или медицински спирт (20% от обема) към сока, оставете за два дни, филтрирайте и съхранявайте в хладилника. Трябва да пиете консервирания сок по същия начин, както и прясно изцедения.

От кресон може да се направи и запарка

За да я приготвите, залейте шепа пресни листа с 1 литър вряла вода, оставете за един час, филтрирайте и взимайте по половин супена лъжица четири пъти на ден преди хранене. Курсовете са същите като при лечение с прясно изцеден сок от кресон.

Бяло зеле

Пресният сок от зеле ускорява отделянето на жлъчка и помага при лечението на жлъчнокаменна болест.

Трябва да имате поне 300 грама висококачествен зехтин и същото количество прясно приготвен сок от бяло зеле.

Шест часа след последното хранене изпийте 3 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица пресен зелев сок.
Повтаряйте тази процедура на всеки половин час, докато изпиете цялото количество зехтин. След това изконсумирайте и останалия зелев сок.

След една седмица повторете цялата описана по-горе процедура още два пъти.

Сок от корен на репей

Трябва да приемате 1 чаена лъжичка сок с малко количество вода 3-4 пъти на ден. Курсът на лечение е 2 месеца. Ако е необходимо, повторете пак след като направите почивка от един месец.

Сок от глухарче

Препоръките са същите като при сок от корен от репей: по 1 чаена лъжичка 3-4 пъти на ден преди хранене.

И при двете рецепти се използва пресен корен от репей или от глухарче. Измива се, почиства се под течаща вода с четка и без да се бели се настъргва или се използва сокоизтичквачка, за да се получи желаното количество сок.

Билки за разтваряне на камъни в жлъчката

Една от най-добрите рецепти е тази за приготвяне на ФИТОКОЛИН (по указание на руския билкар Трескунов). Фитоколекцията се използва за лечение на:

• ангина пекторис;
• хипертония;
• миокарден инфаркт;
• инсулт, дисциркулаторна енцефалопатия;
• облитериращ ендартериит със съпътстващи заболявания на коремните органи;
• холелитиаза и уролитиаза;
• стафилококови инфекции (пневмония, пиелонефрит, бъбречни карбункули, чернодробни абсцеси, белодробни абсцеси и плеврит).

Състав: пача трева, сладка детелина, живовляк, жълт кантарион, глухарче, мента, детелина, обикновено пипериче, листа от червена боровинка.

Всички билки се смесват заедно и се стриват добре, ако са предварително изсушени.

Начин на употреба: 1 супена лъжица от сместа се добавя към половин литър вряща вода. Оставете за 1 час, прецедете и пийте по половин чаена чаша 4 пъти на ден, 15 минути преди хранене и преди лягане.

Източник: kulart.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *