Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кацудзо Ниши: упражнение за подобряване на храносмилането и лечение на стомаха

Кацудзо Ниши e име, което всеки последовател на здравословният начин на живот, превенцията на здравето и самолечението със сигурност е чувал

Кацудзо Ниши

 

Кацудзо Ниши е създател на Системата Ниши. Това е методология от миналия век, измислена за поддържане и възстановяване на добро здраве, въведена за първи път през 1927 г. от Кацудзо Ниши, който по онова време е работил като главен технически инженер на Токийското метро.

Кацудзо Ниши

Още от детството си Ниши е бил с лошо здраве. Дотолкова, че един от лекарите, които го лекували по онова време, му казал, че няма да доживее до 20. Осъзнавайки, че медицината не може да излекува болестите му, в късните си тийнейджърски години Ниши самостоятелно се заема с изучаването и практиката на онова, което се равнява на около 360 вида народни лечения и методи за здраве, както древни и съвременни, така и източни и западни. Добавяйки към тях собствените си теории за динамиката на човешкото тяло, базирани на науката за механиката, която е изучавал заради строителното инженерство, той създава метод, станал известен в цял свят – Ниши-шики (Nishi-shiki ).

Накратко за системата на Кацудзо Ниши

Въз основа структурата на човешката мрежа от артерии и вени, Ниши опровергава теорията за кръвообращението на Уилям Харви. Според Харви то (кръвообращението) е задвижвано от сърцето. Ниши предлага теория, че капилярите осигуряват истинската движеща сила на кръвоносната система. И за да компенсира обструкцията на кръвообращението в четирите крайника, произтичаща от вертикалната поза на човешкия вид, японецът предложи упражнение за предизвикване на капилярно действие (Mokan Undo), което включва лежане по гръб, повдигане на ръцете и краката и прилагайки леко вибриращо движение.

Освен тези упражнения Ниши препоръчва и методи, използващи спомагателни средства

Такива са твърдата полуцилиндрична възглавница, проектирана да поддържа мозъчните прешлени в идеална позиция от структурна гледна точка. Към нея Кацудзо Ниши добавя платформа за спане (плоска дъска), предназначена да прави същото за прешлените на гръбначния стълб. Той също така препоръчва използването на метод за лечение с ръце (докосване). Методът е еквивалентен на онова, което днес е известно като китайския метод „кико“, използвайки плоската част на ръката.

Комбинирането на тези основни методи с терапия на гладуване, предназначена да предотврати вредните ефекти от запека и редовната употреба на магнезиев хидроксид като слабително средство, съставлява основите на методологията за здраве, известна днес като Nishi-shiki.

Помощ за стомаха и възстановяване на енергията с упражнението на Кацудзо Ниши

В една статия е невъзможно да обхванем всичко, което, според Ниши можем да направим за здравето. Днес ви предлагаме начин, с помощта на който ще възстановите енергията и ще подобрите здравето и работата на храносмилателната система.

Това упражнение на Кацудзо Ниши бързо изчиства умората, подобрява храносмилането и апетита и лекува стомаха и червата.

1. Начална позиция: седнете в удобна за вас поза.

2. Затворете дясната ноздра с палеца на дясната ръка и вдишайте много бавно през лявата ноздра. След това затворете лявата ноздра с възглавничките на малкия пръст и безименния пръст на дясната ръка. Задръжте въздуха толкова дълго, колкото можете, стига това да не ви причинява силен дискомфорт. Уверете се, че докато задържате дъх белите дробове спират движението си.

3. Сега отпуснете палеца и издишайте много бавно.

4. Вдишайте през дясната ноздра, затворете я с палец и отново задръжте дъх. След това освободете безименния пръст и малкия пръст от лявата ноздра и издишайте бавно през лявата ноздра.

Правете 10 повторения от това упражнение сутрин и още 10 вечер. На следващия ден увеличете броя на упражненията с едно и така до 20, а по желание и повече. При вдишване си представете, че във вас влиза здраве , любов, радост и изобщо всичко хубаво, което ще накара тялото ви да се изпълни с енергия. При издишване визуализирайте как злото, болестта и всички други лоши неща излизат от вас.

Източник: pdfcoffee.com

спонди гард гел
Новият СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *