Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Силна магнитна буря бушува до 28 август

Има много новини за силна магнитна буря, която се случва сега и ще продължи през следващите дни, до 28 август

магнитна буря

Научете какво да направите и за кого бушуващата магнитна буря представлява сериозна опасност.

Правила за поведение по време на магнитна буря

Действително, в интернет могат да се намерят немалко съобщения за силни слънчеви бури, които ще са факт до края на септември. В тази връзка коментарът на д-р Константин Спахов, кандидат на медицинските науки, общопрактикуващ лекар и гастроентеролог няма да е излишен.

Д-р Константин Спахов

Според няколко световни лаборатории по слънчева астрономия, които оценяват и прогнозират слънчевата активност, вероятността от магнитни бури в наши дни всъщност не е висока – не повече от 5%. А вероятността да се случи силна магнитна буря е само 1%. За съжаление, прогнозите за такива събития са по-малко точни от метеорологичните, което означава, че всичко може да се случи.

Затова не е нужно хората да реагират нервно на всяка наближаваща магнитна буря, а просто да знаят какво да правят в такива случаи

Правилата са приблизително еднакви и се отнасят преди всичко за хора със заболявания на сърцето, кръвоносните съдове и нервната система.

Трябва също така да е ясно, че някои реагират на предстоящата магнитна буря предварително – 1-2 дни преди да започне. Това означава, че ако човек смята, че е чувствителен към магнитни бури (те не вредят на всички) и е запознат с прогнозата за слънчевата активност, тогава в тези дни той не трябва да планира извършването на сериозна физическа и умствена работа, дълги преходи пеша, ремонти и т.н.

Второ, денят преди магнитна буря трябва да си легнете навреме и да се наспите качествено. Добре е по време на бурите да се занимавате с приятни дейности – лека домакинска работа, гледане на любим филм (за предпочитане комедия) и т.н.

Не забравяйте да вземете лекарството, предписано от вашия лекар, навреме. Сърдечните и неврологични пациенти приемат назначените им лекарства, като правило, ежедневно и през целия си живот.

Успокойте себе си и сърцето

sarcebiene

Често се казва, че в такива дни са необходими допълнителни лекарства или увеличена доза на онези, които кардиологът е предписал. Това се отнася само за случаите, когато наистина развиете някакви здравословни проблеми – високо кръвно налягане, сърцебиене или дискомфорт в областта на сърцето, световъртеж, треперене на тялото, настръхване, чувство на тревожност или страх и др. В повечето от тези ситуации някакво леко успокоително ще е достатъчно. То може да бъде на растителна основа – има различни препарати от валериана, тинктура от божур и др. Можете да използвате и други успокоителни, предписани от лекар.

Между другото, в такива ситуации лекарствата, които наскоро бяха наречени „фуфломицини“, са добри – като например Глицин, Седатиф ПС, Атеростат, Пирацетам и др. Те са безполезни за понижаване на холестерола и предотвратяване на атеросклероза и тромбоза, но в такива случаи, когато трябва да се успокоите, какво и да върнете спокойния ритъм на сърцето, може и да помогнат.

Ако налягането се повиши, трябва да вземете лекарства, за да предотвратите хипертонична криза. Обикновено това са лекарства като Еналаприл или Нифедепин. Те не трябва да се пият, а да се разтворят под езика. Ако болката е силна и не изчезва, или кръвното налягане не намалява, не експериментирайте, а идете до най-близкия Спешен кабинет или извикайте линейка.

Източник: nversia.ru

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *