Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защита на мозъка и предотвратяване на сенилна деменция

Всички основни жизнени функции на тялото се регулират от мозъка. Той позволява на човек да постигне своите цели и задачи

За пълноценната и непрекъсната дейност на мозъка е необходим постоянен приток на хранителни вещества. Най-необходимите елементи за неговото ефективно действие са водоразтворимите витамини от група В.

Обширни изследвания потвърждават значението на витаминните вещества при лечението на когнитивно увреждане и когнитивен спад. Съединения от група В, като фолиева киселина, В6 и В12, са важни за превенцията на когнитивни патологии и сенилна деменция. Учените смятат, че дефицитът на B12 допринася за увреждане на паметта и риска от когнитивна дисфункция, доказвайки значението му за здравето на мозъка.

За активна мозъчна дейност

1. Експертите са установили, че недостатъчните нива на омега-3 и излишъкът на аминокиселината хомоцистеин в плазмата водят до смъртта на мозъчните клетки, развитието на сенилна деменция и болестта на Алцхаймер. А витамините от група В помагат за превръщането на тази аминокиселина в градивен протеин. Липсата на витамини предизвиква често повишаване на киселинността, а приема на витамини от група В я намалява. Но учените са забелязали положителен ефект само при онези хора, които са имали повишено ниво на омега-3.

Извод: приема на комбинацията омега-3 и витамини от група В е жизненоважна за мозъка

2. Учените твърдят, че съединенията на витамин В спомагат за бавното свиване на мозъчната материя. Участниците, които са приемали витаминните добавки, са имали значително по-малко свиване от контролната група, която не ги е приемала.

3. Витамините от група В блокират прогресията на Алцхаймер. Последните проучвания показват, че приема им забавя свиването на медулата точно в онези области, които са силно податливи на болестта на Алцхаймер.

4. Финландски учени установиха, че консумацията на храни, богати на B12, намалява появата на Алцхаймер в напреднала възраст. Дефицит на витамин B12 се наблюдава при пациенти, които са били на вегетарианска или веганска диета.

С възрастта способността за усвояване на B 12 намалява поради твърде големия размер на самата молекула. Затова хранителните добавки с B 12 често не дават никакъв ефект. Освен това намалява усвояването на някои лекарства и употребата на силен черен или зелен чай, както и на кафе.

Хранителни вещества за мозъка

В допълнение, витамините C и D са от голямо значение за ефективната мозъчна дейност:

• Витамин С – участва активно в синтеза на невротрансмитери, като хормона на радостта – серотонин. Учените са доказали, че употребата му повишава скоростта на паметта, интелигентността и намалява риска от инсулт и промени, свързани с възрастта;

• Съвместният прием на C и E спомага за намаляване на когнитивните увреждания с 60 процента. Освен това витамин C е необходим за отстраняване на метални соли от мозъка;

• Витамин D е от съществено значение за доброто развитие на мозъка. Недостигът на от този витамин при бременни жени провокира малформации на мозъка на плода. В напреднала възраст високите нива на D помагат за предотвратяване на проблеми с паметта и друг когнитивен спад.

Хранителните вещества за мозъчната функция включват:

храна за намаляване на риска от инсулт

• Омега-3 – в тлъстите морски и речни риби, в телешкото месо;
• B6 – в месото (говеждо, пилешко, пуешко), семената и ядките, мазната риба, спанак, квас (който се използва за направата на тестени изделия като хляб, например), банан;
• B9 – в тъмнозелените листни зеленчуци, ряпата, бобовите растения, квас;
• B12 – намира се само в продукти от животински произход: яйца, говеждо месо, пилешко, агнешко и млечни продукти, мазна риба, квас;
• Витамин С – всички видове зеле, чушки и чили, горски плодове, кисело зеле, цитрусови плодове;
• Витамин D – произвежда в часовете, които човек прекарва изложен на слънчева светлина.

Когнитивните нарушения в тялото са свързани с грешки в храненето и като цяло в начина на живот. Те включват: хранителни дефицити, употреба на вредни трансмазнини, синтетични въглехидрати и добавки, захар, оцветители и т.н. За да се избегнат прекомерни количества тежки пестициди, е необходимо да се консумират естествени продукти, за предпочитане местно производство.

Хранете се с малко, но качествени продукти. Консултирайте се с лекар в кои случаи е необходимо да се съчетае полезното хранене за мозъка с прием на хранителни добавки.

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

 

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *