Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли, че…пациенти са осъдили Здравното Министерство заради негодни лекарства!

България е една от трите страни в ЕС, където лекарствата против Алцхаймер не се реимбурсират от Здравната каса, съобщиха пациентски организации по повод Световния ден за борба с болестта.
Медикаментите струват от 30 до 200 лв. на месец и не са включени в Наредба 38. Тъй като повечето болни с деменция и Алцхаймер са пенсионери, този разход за тях непосилен. Касата да плаща лекарствата против Алцхаймер, настоя Ирина Илиева от гражданското сдружение за борба със заболяването. Пациентите дори успели да осъдят Здравното министерство за дискриминация. Съдът се произнесъл, че здравният министър трябва да задвижи процедура за вклюване на заболяването в специализираната наредба. Министерството обаче обжалва решението. Болните от Алцхаймер у нас са около 25 000, каза. Илиева. Проучвания на Световната здравна организация обаче сочат, че те са около 50 000. Българите, които страдат от някаква форма на деменция, пък са около 100 000. Лечението на Алцхаймер е с доказан ефект при пациентите с лека и умерена форма на болестта, твърдят специалистите от СЗО.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *