Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Семейните двойки страдащи от безплодие се увеличават !

ПСАГБАЛ „Cв. София“ е единствената общинска болница, която разполага със сектор за ин витро оплождане. През 2012 г. са обещани 15 млн. лв. за ин витро процедури и са достатъчни за трите опита, кои¬то поема държавата. През 2010 г. по този метод са се родили 648 бебета, а за 2011 г. те са с 50 повече.
В момента държавата финансира ин витро процедури до 43 г. при жените. Д-р Надя Георгиева от Фонда за асистирана репродукция споделя, че откакто работи във фонда, има над 1300 живородени деца. През последните 10 го¬дини обаче процентът на двойките, страдащи от безплодие, се увеличава. Над 15 хиляди двойки досега са кандидатствали за държавно финансиране за процедурата, но семействата с репродуктивни проблеми са около 270 хиляди.
„За съжаление има доста млади двойки – жени под 29 г., които имат такива проблеми и най-вече това се дължи на възпаления или мъжки фактор, споделя д-р Диана Николова от „Св. София“. – Т.нар. мъжки фактор е нараснал от 30 на 40%. Зачестяват случаите на 35-годишни жени в менопауза, които не могат да произведат свои яйцеклетки“.
„Тези жени не само че не могат да бъдат финансирани от фонда,  защото е забранено, но те се нуждаят, първо, от повече финансиране, второ, от жени, които са съгласни да бъдат доброволни донори за тях, коментира Радина Велчева от фондация „Искам бебе“. – Около 25% от финансираните от фонда ин витро процедури са дали начало на нов живот.“
Тъй като жените над 43-годишна възраст сами плащат ин витро процедурите,’ на които се подлагат, няма обобщена информация колко жени са се възползвали от, възможността. От фондация „Искам бебе“ вече са помогнали на около 20 жени да имат бебе ин витро.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *