Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Борово масло: мощно средство, което почиства дома, кожата и черния дроб

Борово масло се получава след парна дестилация на връхчетата и игличките на дървото

борово масло

Борово масло се използва заради неговото почистващо, освежаващо и ободряващо действие. Освен това радва обонянието с ярък и приятен дървесен аромат.

Боровото масло отдавна се е доказало като естествено средство за прочистване на тялото, намаляване на болката и облекчаване на стреса.

Маслото съдържа мощни активни вещества, които убиват бактерии, гъбички, дрожди и други патогени. Маслото се използва при астма, кашлица, алергии и респираторни инфекции. Противовъзпалителните и антиоксидантни компоненти в боровото масло помагат в борбата с рака и защитават мозъка, сърцето, черния дроб и червата.

Свойства и 15 начина за използване на борово масло

Като детоксикираща съставка и естествен дезинфектант, боровото масло се добавя към смеси от масажни масла, домакински почистващи препарати и освежители за въздух. Маслото нормализира кръвообращението, облекчава отоците и болки от възпаление в мускулите и ставите.

Действие на боровото масло:

• премахва бактерии, гъбички, патогени, дрожди;
• елиминира неприятните миризми;
• отстранява възпалението;
• облекчава състоянието при алергии;
• противодейства на свободните радикали;
• като терапия при мускулна болка.

Как да използвате борово масло за чистота на дома и здраве на тялото?

1. Освежител за въздух

Боровото масло е естествен ароматизатор за дома. То убива бактерии, микроби и въздушни токсини, които причиняват настинка, грип и главоболие, като едновременно с това укрепва имунната система. Достатъчно е да използвате арома лампа с борово с масло за 15–30 минути на ден.

2. Средство за почистване на дома

Маслото от бор ще помогне за почистване на дървените повърхности в стаите, както и такива, които са покрити с фурнир. Може да се използва при почистването и на домакински уреди, банята и под, който е покрит с ламинат. Достатъчно е да смесите няколко капки масло и вода в спрей бутилка, да напръскате върху повърхността и да минете след това с чиста кърпа.

3. Почистване на тенджери и тигани

Смесете няколко капки борово масло със сода за хляб и пригответе гъста паста. С гъба можете да премахнете мухъл, наслоена мръсотия от съдове и различни кухненски повърхности.

4. Измиване на пода

Смесете половин чаша оцет и 10 капки борово масло, изсипете в кофа с вода и измийте пода.

5. Почистване на стъкла и огледала

Смесете борово масло с оцет и избършете лъскавите повърхности с чиста кърпа.

6. Обработка на килими

Добавете 15-20 капки борово масло към кофа с вода и изтъркайте петната по килимите.

7. Хигиена на кофата за боклук

Капнете няколко капки масло от лимон и бор върху памучен тампон, поставете го на дъното на кофата за боклук, за да убиете бактериите и да премахнете миризмата.

8. Премахнете миризмата от обувките

Нанесете няколко капки масло от бор и чаено дърво върху стелката на обувките.

9. Противовъзпалително

Боровото масло се бори със свободните радикали и възпаленията, които допринасят за хронични заболявания (като артрит и рак). Достатъчно е да добавите 1-2 капки към чая.

10. Детокс

За стимулиране на храносмилателните органи, прочистване на черния дроб можете да използвате 1-2 капки борово масло заедно с други прочистващи продукти (лимон, мед).

11. При главоболие

Втрийте няколко капки смес от борово и кокосово масло в слепоочията и гърдите. Можете просто да вдишате маслото при главоболие или да го напръскате във въздуха около вас.

12. Грижа за кожата

Боровото масло ще помогне при дерматологични проблеми (псориазис, брадавици, циреи, микоза, екзема). То премахва пърхота и придава блясък на косата.

13. Облекчаване на умората

Боровото масло се използва при умствена и физическа умора, тъй като подобрява мисленето, вниманието и паметта.

14. Облекчаване на стреса

Комбинират се борово масло и масло от лимон, бергамот или тамян и се слагат в дифузер или арома лампа. Използвайте по време на медитация или докато четете книга.

15. Срещу алергии

Боровото масло намалява количеството токсини, които предизвикват алергични симптоми. Достатъчно е да напръскате дома си с борово масло или просто да го вдишате от бутилката.

БОНУС: Може да засили метаболизма

Етеричното масло от бор също така може да засили метаболизма и да повиши нивата на активност. Полезно е при пречистване на тялото поради потенциалната му способност да лекува чревни проблеми. То действа като диуретик и помага за премахване на излишната вода от тялото чрез уриниране. Като се стимулира честотата и количеството урина се елиминира повече пикочна киселина, излишна вода, сол и мазнини от тялото. Освен това поддържа бъбреците здрави, защото не им се налага да филтрират токсините повече от веднъж. Боровото масло се използва и в случай на хранително отравяне, защото може да стимулира тялото да обработва, както и да елиминира токсините с по-бърза скорост чрез уриниране.

Източник: www.organicfacts.net

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ съдържа цинков оксид – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *