Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето тези 5 билки и народни рецепти помагат при възпаление

Наличието на възпаление в тялото отслабва имунната система, кара ни да се чувстваме уморени и увеличава вероятността от сериозни заболявания

възпаление

Според Медицинското училище в Харвард процесът на хроничен възпалителен отговор (възпаление) играе централна роля в развитието на много сериозни заболявания. Такива са ревматоиден артрит, рак, болести на сърцето, диабет, астма и болест на Алцхаймер.

За да се премахне възпалението, първо трябва да се справим с възможно най-много възпалителни тригери. След като сме намалили токсичното излагане, трябва да предприемем стъпки за успокояване на възпалението, за да може тялото да се възстанови.

Нека да разгледаме някои от средствата, които е добре да се използват за естествено и нежно намаляване на възпалението.

Алое вера

Често го наричат „растение-чудо“. И това определение съвсем не е напразно – алое вера се използва вътрешно и външно от поне 5000 години! Учените от Медицинското училище в Харвард препоръчват алое вера за смекчаване на вътрешни увреждания, както и за повишаване на енергийните нива, детоксикация и борба с инфекциите.

Сокът или гелът от алое вера е много ефективен като успокояващо средство при възпаление.

Растението стимулира чревната подвижност и облекчава запека. Сокът от алое вера също така намалява чревното дразнене, диарията и колита, като същевременно облекчава възпалението на червата и подуването, като дори възстановява полезните чревни бактерии.

Джинджифил

Д-р Дейвид Джокерс, доктор по медицина и диетолог, силно препоръчва джинджифил за намаляване на съществуващо възпаление. Според него джинджифилът премахва газовете в червата и успокоява чревния тракт, насърчавайки мотилитета и увеличавайки производството на жлъчка.

Д-р Дейвид Джокерс

Можете да използвате рецептата за противовъзпалителна джинджифилова бира на д-р Джокерс, за да направите свой собствен успокояващ и полезен тоник. Традиционно джинджифиловата бира се приготвя чрез ферментация на чай от джинджифил. В търговската мрежа се предлага джинджифилова бира. Тя обаче не е нищо повече от газирана вода с много захар и химически аромати. Домашно приготвената джинджифилова бира е богата на витамини от група В, както и на ензими и пробиотици.

Ще имате нужда от:

• 2 супени лъжици кокосово кисело мляко (продава се в здравословните магазини);
• 1-2 чаши кокосова вода;
• 100 мл. сок от пресен джинджифил.

Начин на приготвяне:

Смесете добре всички съставки и оставете да ферментират за 24 часа.

Куркума

Една от активните съставки в куркумата – куркуминът, има толкова силен противовъзпалителен ефект, че достига ефективността на някои противовъзпалителни лекарства. Без техните странични ефекти, разбира се.

В продължение на хиляди години индийците са използвали лечебната сила на куркумата в лекарствата, препоръчани от аюрведа и в кулинарни изкушения като къри.

Можете да използвате куркума при готвене или да я приемате на капсули, за да сте сигурни, че получавате достатъчно от тази подправка за здрави черва. А защо не и да използвате ето тази страхотна рецепта за „златно“ мляко.

Противовъзпалително „златно“ мляко

• Загрейте 2 чаши неподсладено кокосово мляко в тенджера;
• Добавете 1/2 супена лъжица настърган джинджифил;
• Сложете и 1 супена лъжица настъргана куркума;
• Добавете малко черен пипер;
• Варете 10 минути, като разбърквате често;
• Прецедете и сервирайте.

Сок от целина

Сокът от целина е любима препоръка на експерта по здравето на червата д-р Антъни Уилям. Мощно противовъзпалително средство, целината е богата на защитни антиоксиданти и е източник на важни хранителни вещества като натрий и калий.

Високото съдържание на калий означава, че сокът от целина съдейства на клетките да абсорбират повече хранителни вещества. Освен това помага за прочистване на тялото. Според лечителя-медиум Антъни Уилямс сокът от целина не само премахва токсините, отпадъците и шлаките от тялото, но също така прочиства черния дроб и повишава способността му да филтрира токсините.

За да получите най-голяма полза, пийте 500 мл чист, прясно изцеден сок от целина сутрин. След това изчакайте поне 15 минути, преди да закусите.

Вегетариански бульон

Костният бульон се е превърнал в популярно средство за лечение на възпаление. Но ако поради някаква причина не консумирате животинска храна, има алтернатива.

Много хора вярват, че лечебната съставка в костния бульон е колагенът, който се освобождава от костната тъкан при бавно варене. Знаете ли, че можете да получите колаген и от растенията? Витамините А и С работят заедно за производството на колаген в тялото, а храните, богати на тези хранителни вещества, естествено повишават нивата на колаген. Някои от най-концентрираните източници на витамин А и С са папая, зеле, горски плодове, бадеми, цитрусови плодове, гъби, тиквени семки и моркови.

Д-р Уил Коул

Така че, за да получите колаген, имате нужда от затоплящ, успокояващ домашен зеленчуков бульон. Ето рецепта за здравословен зеленчуков бульон, който можете да приготвите у дома от експерта по здравето на червата д-р Уил Коул. Вегетарианската алтернатива на костния бульон съдържа калган (или Galangal), лечебно противовъзпалително растение с противогъбични и антибактериални свойства. То дори помага за възстановяване на чревната лигавица, като насърчава регенерацията на тъканите.

Необходими съставки:

• 12 чаши зеленчуков бульон;
• 3 стръка целина;
• 4 чаени лъжички сок от лайм;
• 3 стръка лимонена трева;
• 3 стръка зелен лук, нарязани;
• 2,5 см парче от корен на калган, нарязан;
• 1 чаена лъжичка смлян черен пипер;
• кориандър;

Калган

Приготвяне:

Оставете бульона да заври, след което добавете всички останали съставки с изключение на кориандъра. Вари се 10 минути. Свалете от огъня и оставете да престои 20 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сервирайте поръсен с пресен кориандър.

Възпаление се лекува не само за да предпазите вашето здраве, но и за да го подобрите. Можете да очаквате облекчение или дори подобрение при такива състояния като хронична болка в ставите, кожни обриви и лошо храносмилане.

Източник: ayzdorov.ru

спонди гард гел
Новият СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *