Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

12 признака на алкохолна непоносимост

Алкохолна непоносимост възниква, когато тялото няма ензим, който разгражда алкохола и неговите токсини

Този ензим се нарича алкохолдехидрогеназа. Това се случва заради естествените характеристики на тялото, които например може да се дължат на наследственост.

Освен това, самите алкохолни напитки могат да съдържат някои вещества, които сами по себе си предизвикват нездравословна реакция: фузелни масла, алдехиди, наличието на други видове алкохоли, метанол, различни ензими, което е типично за бирата по-специално, глутен, протеинови структури , хистамини, сулфити, овкусители, стабилизатори и дори хормони.

Алкохолна непоносимост и алкохолна алергия едно и също ли е?

Хората често бъркат алкохолната непоносимост и алкохолната алергия, но това не е едно и също състояние.

Алкохолната непоносимост е генетично, метаболитно заболяване на храносмилателната система. Накратко: тялото не преработва алкохола както трябва.

Алергията към алкохола е отговор на имунната система. Имунната система реагира прекалено агресивно на съставка в алкохола. Човек може да е алергичен към някое вещество като определен химикал, зърно или консервант, например сулфит.

Симптомите на двете състояния също се различават леко. Както непоносимостта към алкохол, така и алергията могат да причинят гадене. Но отличителният симптом на алкохолната непоносимост е зачервяване на кожата на гърдите, шията и лицето.

Симптомите на алкохолна алергия включват обриви, сърбеж, подуване и силни стомашни спазми. Те често са по-болезнени и неприятни от симптомите на непоносимост към алкохола. В редки случаи, ако не се лекува, алкохолната алергия може да бъде животозастрашаваща.

Ако имате някакви неприятни симптоми след употреба на алкохол, веднага се консултирайте с лекар.

Алкохолната непоносимост същото ли е като алкохолната интоксикация?

Не, алкохолната непоносимост не е същото като интоксикация или пиянство. Алкохолната непоносимост не означава, че човек се напива по-бързо или след като е пил по-малко алкохол. И, освен това, състоянието не повишава нивото на алкохол в кръвта. Често хората с непоносимост към алкохол пият по-малко, защото симптомите, които изпитват, са абсолютно неприятни.

Ето и 12-те симптома на алкохолна непоносимост

1. Гадене след първото питие

Злоупотребата с алкохол винаги ви кара да се чувствате зле след известно време. Но ако след първата чаша всеки път се чувствате дискомфортно, това означава, че тялото реагира болезнено на определени алкохолни напитки, или на онова, което съдържат.

2. Повръщане

След няколко порции имате ли неприятни позиви за повръщане? Най-вероятно имате непоносимост към алкохола. Така тялото сигнализира, че не може да приема спиртни напитки.

3. Бързо образуване на газ

Случва се след чаша алкохол човек да е разтревожен заради образуването на газове, подуване и болка в корема. Но тези симптоми могат да възникнат и поради други причини. Ето защо е по-добре да си уговорите среща с лекар, за да се диагностицира точно проблема.

4. Диария

Ако човек страда от непоносимост към алкохола, диарията се появява дори след малка порция алкохол.

5. Зачервяване на лицето и шията

Това е най-честият симптом на непоносимост към алкохол. В допълнение, човек с подобен проблем се напива забележимо, дори ако не е употребил кой знае колко голямо количество.

6. Признаци на ринит

Запушването на носа и отделянето на бистър секрет се свързват с действието на хистамина. Това съединение форсира алергичните реакции.

Ако тялото разпознае алергена в алкохола, има мощно освобождаване на хистамин. Възможно е хистаминът да присъства в самата алкохолна напитка в резултат на ферментация. Ето защо човек може да се оплаче сравнително скоро след приема на напитката от запушен нос.

7. Мигрена

Мигрена може да притесни човек заради горе описаното освобождаване на хистамин и да провокира гадене, летаргия, както и болезнена чувствителност към светлина.

8. Подпухналост/обрив

Отокът и обривите могат да бъдат реакция на алкохола и вещества в неговия състав (например сулфити). По правило най-много се подуват крайниците.

9. Понижаване на кръвното налягане

Внезапният спад на налягането причинява срив и замайване. Това е опасна реакция на тялото, тъй като ниското кръвно може да доведе до рязка загуба на равновесие.

10. Учестен пулс (тахикардия) или сърцебиене

Ако при малко количество алкохол изпитвате силно притеснение и чувате пулса в главата си, това вече показва сериозни нарушения в организма, а не само непоносимост към алкохола. В тази ситуация е по-добре да се консултирате с лекар.

11. Пулсиращо главоболие, умора и други подобни на махмурлук симптоми.

12. Влошаваща се астма

Задухът е още един симптом, заради който си струва да се откажете от алкохола. Трябва да се има предвид, че трудното дишане може да бъде провокирано и от съвсем минимални количества спиртни напитки.

АЛКОГАРД – Премахва желанието за употреба на алкохол!

Източници: www.mayoclinic.org, elitehomedetox.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *