Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога е най-активен херпесният вирус?

Здравейте! Моля да ми отговорите кога най-много се активира херпесният вирус и какви усложнения могат да се получат при появата му?
Надя Петрова – Русе

Голяма част от хората са носители на херпесния вирус, но той се активизира при отслабнал имунитет, след стресови ситуации и при наличие на авитаминоза. Простият херпес (мънички мехурчета) се появява по устните и около носа. Обривите обикновено се съпровождат с кожен сърбеж или парене, а понякога и с незначително общо неразположение (нещо подобно като при начални признаци на простуда). Една седмица след началото на болестта мехурчетата изсъхват и се превръщат в корички, след това се откъртват. На тяхно място остават кафеникави или розови петна, които постепенно изчезват. Този вид херпес лесно се поддава на лечение – достатъчно е да спазвате хигиена и да не разчесвате коричките. В някои случаи е желателно да се намазват с мехлем, съдържат противовирусно вещество – във всяка аптека можете да го откриете.
При гениталния херпес мъничките мехурчета се появяват, по половите органи. Херпесът е особено опасен за бъдещата майка. „Пробуждайки се“, активната инфекция повишава опасността от аборт и нарушава развитието на плода.
Херпесната инфекция може да провокира много сериозни усложнения – това е опасващ лишей, херпетичен енцефалит, заболявания на очната роговица и др.
Има и.други представители на херпесните вируси, още по- страшни – например Епщайн-Бар и цитомегаловирусът – те могат да нанесат непоправима вреда на здравето. Способни са да увредят различни органи.
За да определите дали се нуждаете от лечение и какво именно трябва да ви предпишат, се налага да ви изследват кръвта. А схемата на лечение зависи от типа вирус, както и от активността му. По принцип се използват противовирусни препарати и общоукрепващи средства.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *