ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хвърлям една шепа в легена, потапям краката и след час се радвам на супер ефект

При болки или умора в краката помага да ги накиснете в топла или хладка вода, в която са разтворени разни неща – от билки до английска сол

Във Фейсбук, Тик-Ток и другите социални мрежи различни хора дават различни съвети, не само как да станем по-красиви, но и да бъдем по-здрави. Разбира се, не трябва веднага да се доверяваме на всичко, което ни залива като информация оттам. Но, в голяма част от коментарите на подобни публикации може да се открият различни и добри методи за облекчаване на някои състояния. В тази статия избрахме и публикувахме за вас два изпитани от хората метода за облекчаване на умора или болка в краката

Най-странният съвет, който прочетохме е накисване на краката с Тоник на „Швепс“. След дълги часове ходене уморените и отекли крака се възстановявали наистина бързо. 20-ина минути и един Тоник със стайна температура са нужни, за да не остане следа от зачервяване, отоци, лека болка и умора в краката.

Как помага Тоника? В напитката има хинин, който придава приятния, леко горчив вкус. Разбира се, този хинин не е в терапевтични дози, но явно в комбинация с лекия хлад и мехурчетата действа добре.

Ето и научното обяснение за действието на хинина, което добавя още малко логика

Някога, освен за лечение на малария, лекарите са предписвали хинин и за лечение на крампи на краката. Всъщност, хининът се е продавал без рецепта за тази цел. Дозата хинин, която много лекари предписвали, за да помогнат на хората с крампи, била около 100 mg. Прахообразният хинин се разтварял във вода и се пиел вечер. Хората започнали да наричат тази напитка тонизираща вода, тъй като сутрин се събуждали свежи и отпочинали, заради липсата на крампи.

Популярна реклама от 50-те, която буквално означава: Джин и Тоник – течен разум

След това хинина беше забранен за самостоятелна продажба. Това е така, защото някои хора са изключително чувствителни към горчивото лекарство. Може да предизвика редки, но потенциално животозастрашаващи кръвни и имуномедиирани реакции.

Все още никой не е забранил хинина в Тоника. Количеството в един литър много лекари вероятно биха нарекли хомеопатична доза – около около 70-80 mg. Но, пак според лекарите, горчивият вкус на хинина може да задейства специални рецептори в устата, гърлото и стомаха. Стимулирането на тези, както те ги наричат, TRP канали може да помогне на нервите да преодолеят мускулните крампи. Дори малка доза хинин е възможно да бъде полезна.

Едно време в родните аптеки се продаваше Аналгин-Хинин

Това бяха едни такива големи, зелени таблетки, които бързо сваляха температурата и се справяха с болката. Днес има нещо подобно – Аналгин Хин, но хинин в това хапче почти няма (15 mg хининов хидрохлорид), заради регулациите на Европейския съюз. Аналгин-Хинина, който беше масов не само в България, а и в целият Източен блок, Западна Европа, дори Далечния Изток, днес се произвежда и изнася само за Русия.

Шепа английска сол и забравям за умората и болките в краката

Това е написала като коментар потребителка във Фейсбук в отговор на въпроса как се справяте с болките в краката. За разлика от хинина, английската сол се продава без рецепта и може да се ползва от всеки.

Как помага?

Английската сол е естествено минерално съединение. Основният ѝ компонент е магнезиев сулфат, който има отлично противовъзпалително и антимикробно действие. Английската сол се използва широко в козметологията и медицината. Облекчава болката след интензивно натоварване (спорт и работа, която изисква много ходене или стоене прав) и подобрява благосъстоянието.

Английската сол ви позволява да регенерирате разтегнатите мускули и да възстановите тонуса на цялото тяло. Освен това ще осигури отлично настроение и благополучие след физическо натоварване. Баните с английска сол се препоръчват и след травми и операции.

Магнезият, който е основният компонент на английската сол, позната и като Epsom salt, има редица ползи за нашето тяло. Освен регенериращи и възстановяващи свойства, тази сол има страхотен ефект върху мускулната, нервната, костно-ставната система.

В допълнение, английската сол е отличен антиоксидант и детоксикатор. Премахва токсините от тялото, в случай на отравяне, и помага за регулиране на метаболизма.

Свойства на английската сол

Английската сол е отлично антимикробно и противогъбично средство. Ако усетите неприятна миризма от краката, ваните с добавка на английска сол ще ви помогнат да се справите с този проблем. След няколко такива процедури ще забравите завинаги за проблема с неприятната миризма. А кожата на краката ще стане гладка и нежна без сложни салонни процедури.

В допълнение, тази процедура е много по-бюджетна и има допълнителни ползи от нея. Всичко, което трябва да направите, е да потопите краката в леген с приятно топла вода, към която сте добавили английска сол. Дръжте ги 20 минути. Повтаряйте тази процедура всеки ден в продължение на една седмица.

Изследванията върху употребата на английската сол все още продължават. Към днешна дата този продукт остава малко проучен в областта на клиничните изследвания. Но фактът, че е универсално решение за много проблеми, остава неоспорим.

Източници: facebook.com, travelwow.eu, healthline.com, peoplespharmacy.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *