ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Възстановяване на здравето по метода на лечителя Кацудзо Ниши

Техниката на японския лечител Кацудзо Ниши е препоръчителна за всеки, който се възстановява от тежко заболяване, както и на онези, които все още нямат притеснения относно здравето си

За себе си Кацудзо Ниши разказва следното: „Бях болнав и слаб още от ранно детство. На практика имах смъртна присъда от известен лекар: „Съжалявам да го кажа, но този млад човек никога няма да навърши двадесет години.“

Днес наближавам възрастта, която е три пъти по двадесет. Трябва да отбележа, че това се случва след като съм бил активно ангажиран като инженер в продължение на тридесет дълги години. Имал съм (и все още имам!) достатъчно издръжливост, не съм пропуснал нито един работен ден през последните двадесет години.

Здравето, за което сега съм толкова благодарен, не дойде при мен случайно

Трябваше да се боря за него. Историята на тази борба ще разкажа малко по-нататък. Сега искам просто да заявя, че това, което съм днес, дължа на моите оригинални методи за подобряване на здравето. Методи, които са ценен резултат от години внимателно изучаване на почти всяка теория за здравето от превантивната медицина. Дължа го и на безкрайните експерименти, от гледна точка на съвременната медицинска наука, които станаха факт благодарение на знанията, които придобих.“

Самохипноза по метода на Кацудзо Ниши

Ето и техниката на японският лечител, която повечето от нас без да искат практикуват, в състояние на болест или по време на оздравителен процес. Но, възползвайки се от опита на Катудзо Ниши, можем да постигнем много добри резултати. Ако повтаряме определена мантра към себе си многократно и с убеденост, подсъзнанието започва да я възприема като истина. Следователно, самохипнозата може да бъде от полза за нашето здраве. Важното е отношението да бъде положително.

Кой е Кацудзо Ниши?

Кацудзо Ниши

Кацудзо Ниши е известен в целия свят. Той, както вече стана ясно, е учител по айкидо, инженер и лекар от Япония, създал уникален оздравителен метод. Този удивителен човек не се отказа – излекува себе си и днес, благодарение на книгите, които е написал приживе, продължава да помага, макар и не лично, в изцелението на хиляди хора по света.

Кацудзо Ниши се справи с болестта и живя достатъчно дълго. Японският лечител е починал на 75 години от лъчева болест, която го сполетя заради повишеното ниво на радиация в родината му Япония.

Самовнушението ще помогне за излекуване на тялото

 

Основното правило, което ще даде изцеление на тялото, в своя метод Ниши обозначава като самохипноза или самовнушение. Той отбеляза, че положителното отношение към здравето е необходим компонент за успешното възстановяване.

Ниши обясни своя метод така. Ако искаме да ремонтираме дома си, ясно си представяме какво ще се случи накрая.

Същият модел важи и за здравето. Трябва да се стремим да се отървем от болестите, да станем по-активни и чрез своята активност да се възстановим. След това мислено започваме да формираме представата за себе си като силна, активна и енергична личност.

Как да постигнем идеалното състояние на тялото?

Катудзо Ниши обяснява, че е необходимо да визуализираме всяка част от тялото си. Запознайте се с вашия перфектен двойник. Как изглежда идеалът? Как се движи, как диша? След това е важно да помогнем на тялото да нормализира функциите си с помощта на самохипноза. Можем да се обърнем към отделни органи и да им кажем как трябва да си вършат работата.

В своите книги и статии Ниши постоянно обръща внимание на това, че тялото има правило за обратна връзка: от нашето отношение към него, зависи дали и то ще стане по-ефективно в изпълнението на жизненоважните функции.

Японският лечител съветва всеки ден да говорим със собственото си тяло

Не бива да се фокусираме върху това къде ни боли. Вместо това упорито трябва да се вдъхновяваме, привличайки здраве.

Положителното мислене може да се разпространи и в други области на живота. Не трябва да губим време в съдене и обсъждане на други хора. По-добре е да се съсредоточим върху това да внушим положителни мисли за едно по-проспериращо бъдеще на себе си. Не е добра идея и постоянно да се оплакваме от финансовото си състояние, а да се вдъхновим с мисли за един по-спокоен и радостен живот.

Ниши призова: „Вложете предимно положителни емоции в мозъка си. Свикнете с тях, ценете ги, подхранвайте ги! Ако се грижите за тези мисли така, както се грижите за растение, те ще се вкоренят в мозъка. След това ще дадат плодове (под формата на нещо, което се е реализирало) и в реалния живот. Принципът на внушението е общ и работи за всички: нашето подсъзнание възприема казаното от нас (на самите нас) като нещо важно и вярно, ако се повтаря много пъти и с убеденост. Всичко много зависи от това колко положително се отнасяме към себе си.“

Лечителят препоръчва да се събудим сутрин и да декларираме на тялото си, че е будно и здраво

Важно е да формулираме мислите по утвърдителен начин: „Аз съм напълно здрав! Моето тяло е младо и активно!“ Необходимо е искрено да вярваме в това, което се опитваме да излъчим, а не да се съмнявате в казаното, или да изричаме думите все едно някой е опрял пистолет в слепоочието ни.

Според Катудзо Ниши реакцията на тялото няма да закъснее. То ще приеме нашите мисли като ръководство за експлоатация. Ето защо е толкова важно по какъв начин и какво мислим за себе си. И най-вече – с какви мисли се самозареждаме.

Източник: vostok.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *