Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нездравословното хранене води до различни заболявания

Повечето хора в днешно време не се замислят за последствията от храненето  и за това, какво може да причини на организма ни вредната и нездравословна храна. И въпреки, че има много места откъдето да се информираме за ползите и вредите от храненето все още много хора дори и да знаят каква вреда може да причинят на организма нездравословните храни ги консумират с голямо удоволствие.

Нездравословна храна е тази, която е с високо съдържание на вредни за организма съставки. Терминът „нездравословна храна“ е измислена от Майкъл Джейкъбсън през 1972 година. Бързото хранене се счита за вредно за здравето и се правят много опити напоследък това хранене да се сведе до минимум. Нездравословните храни са с богато съдържание на захари например. Прекаленото съдържание на захари води до затлъстяване, затова е добре да внимаваме много с какво се храним и какви напитки употребяваме.

Доказано е, че една кока кола може да съдържа до 10 лъжички захар (вижте точно колко по-долу). Това е причина да се замислим много внимателно преди да отпием дори и една глътка от тази напитка. Храните, които съдържат големи количества захар са още: шоколадови бонбони, торти, бисквити и др. Във вредните храни се съдържат значително по-малки количества витамини и минерали, които са особено полезни за здравето на човек. Изкуствените аромати и вредните добавки в храните също водят до различни здравословни проблеми, както при възрастните хора така и при децата. Необходимо е много внимателно да се прочита съдържанието на опаковката преди да се дадат каквито и да било храни на едно дете. Това се прави с цел за да се намали колкото се може повече вредната храна, която консумират те.Хранителните продукти като чипс, бисквити, бонбони, кифли, пържени храни и др. съдържат високи количества на хидрогенирани масла и мазнини. Тези хидрогенни масла и мазнини са особено вредни за здравето на човек. Прекомерното количество соли пък, което се съдържа в храните е причината за покачването на натрия в тялото. Ако нивото на натрий в тялото е повишено това води до увеличаване на нивата на кръвното налягане.

Приемът на вредни храни е отговорен за здравословни проблеми като кариес, различни видове рак, сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, високо кръвно налягане и други заболявания.

Колко захар има в едно кенче кола?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *