ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Важно е с какво се храните, ако имате артрит

Артритът е заболяване, което засяга около един човек на всеки пет души в САЩ. Повечето хора вероятно не осъзнават, че храненето може значително да подобри състоянието им и изобщо да ни предпази от появата на това заболяване. Тъй като артритът е заболяване причинено от възпаление то вай-ефективното и логично лечение е да се използва всичко, което се бори с възпалението. Медикаментозното лечение на артрит обикновенно започва с ибупрофен и други противовъзпалителни лекарства и включва също така храненето с противовъзпалителни храни.

Преди да започнете лечение трябва, ако сте с наднормено тегло да свалите излишните килограми, защото това допълнително увеличава риска от по-бързо износване на четири килограма по-малко натиск върху ставите ви. Мазнините са другата причина те не са просто инертно вещество, а са метаболитно активни и са способни да произвеждат хормони и химикали, които повишават нивата на възпалението. Като свалите излишните килограми автоматично ще намалите нивото на възаление в тялото си. Повече от дузина изследователи доказват, че омега-3 мастните киселини значително намаляват симптомите на ревматоиден артрит. Участниците в тези изследвания отчитат по-голяма здравина, по-малко умора и намаляване на подуването на ставите, както и по-малко болка и скованост в ставите.

Друга полезна храна това е маслиненото олио то съдържа мононенаситени мазнини, които предпазват тялото от възпаление, тъй като съдържа антиоксиданти наречени полифеноли. Учените са открили, че консумацията на маслинено олио значително намалява появата на артрит.

Витамин С е друго вещество, което помага за предотвратяване на появата на артрит, ако го включите в диетата си под формата на храни богати на витамин С, то тогава риска да развиете някои от видовете артрит значително намалява. Някои от хпраните богати на витамин С са: зеле, броколи, фасул, киви, пъпеш, портокали, грейпфрут и др.

Биофлавоноидите кверцетин и антоцианидини са две форми на антиоксиданти много полезни при артритни заболявания. Противовъзпалителния ефект на кварцетина може да има действието на някои противовъзпалителни лекарства като аспирин и ибупрофен. Антоцианидини е мощен антиоксидант, който намалява възпалението като подтиска производството на някои възбуждащи химикали като цитокини и простагландини. Те са благоприятни за здравето на съединителната тъкан и са по-мощни от витамин С.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *