Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Слепи масажисти връщат здравето в Павел Баня!

  • От техните умения са се възползвали Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова и Антон Радичев

Понякога майката природа ти от­нема нещо, за да ти го поднесе по друг начин. В Павел баня това се случва на масажисти. С магията на ръцете си, без да виждат, те връщат здравето на стотици пострадали. Никого не са върнали, на всеки блага дума са казали. Тримата „тенори на лечебния масаж“ ги намираме в оздравителния ком­плекс „Профилактика, рехабилитация и отдих“. Като феи с вълшебни пръсти вместо пръчици са, не намира думи как да ги нарече прекият им началник д-р Андрей Петров.

Никола Атанасов е на 60 г. 30-годишен завършва наравно със зрящите си колеги медицинския колеж „Йорданка филаретова“ в София. Има невероятния късмет да срещне доц. Тони Краев, един от корифеите на лечебния масаж. Никола буквално попива всяка дума и всяко движение от д-р Краев. След семеен проблем решава завинаги да напусне Добрич и започва работа в Павел баня. Никола смята, че не само пръстите при незрящите са по-чувст­вителни, а цялата им душевност.

С блага дума масажистът е накарал не един и двама да се „оставят“ в ръцете му, и най-важното, да му повярват, че може да се справи с болежката им. За него само сил­ните духом могат да преодолеят болката. Както се случва с проф. В. Попова, която след катастрофа чупи гръбначен прешлен и няколко ребра и е напълно неподвижна. След 2 г. рехабилитация при него се из­правя на крака.

Никола има благодарствени картички от пациентите си, които буквално са от цял свят. Напоследък се тюхка заради младеж от Гърция, който през последната година не е идвал при него. Преди 2г. го докарал баща му със счупен гръб­нак и отрязана ръка пак след катастро­фа. Надява се да е здрав и да му се обади.

Юлиян Родоп­ски от Казанлък и карловецът Георги Писков се срещат в специализираното училище за незрящи в София. Живеели в една стая в панси­она към школото. Двамата мъже също завършват колежа „Йорданка Филаретова“. И същата специалност – ле­чебен масаж.

Георги започва работа в Павел баня и тук намира отново своя приятел Юли. Оттогава са минали над 20 г., през които заедно изкарват хляба си в градчето.

„За да успееш да усвоиш Брайловата азбука, трябва да имаш много чувствителни ръце. Те са нашият прозорец към света.“ Това е обяснението на Юлиян защо точно незрящи като него са най-добрите масажи­сти. „Ние усещаме болката с върха на пръ­стите си. Може и да си силен физически, но няма как със сила да стигнеш до болката“, допълва своя колега и приятел Георги..

Тримата мъже обичат работата си, но не и да говорят за ВИП пациентите си. Снимки в кабинетите им обаче красноре­чиво говорят кои хора са се доверявали на вълшебните им ръце с надежда за спасение от болката. Комиците ни Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова са идвали в оздрави­телния комплекс заедно. Актьорът Антон Радичев е добър приятел и на тримата – Никола, Юлиян и Георги. През годините депутати, министри – бивши и настоящи, учени, спортисти са търсили помощта им.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Слепи масажисти връщат здравето в Павел Баня!

  1. Ивелина Илиева - добрич каза:

    Да са живи и здрави тези способни мъже. Аз лично от няколко години ходя в Павел Баня и си правя масажи при Юлиян Родопски. Нямам думи просто. Винаги отивам с болки там и още след първия масаж чувствам облекчение. До края на престоя ми всичко е отшумяло и като си тръгвам просто не съм същата. Съжалявам само, че не мога да ходя по-често там, а само веднъж годишно. И Павел баня е много далеч от Добрич. На всички разказвам за Юлиян Родопски и неговите лечебни ръце. Да са живи и здрави отново ще им пожелая на тримата и все така да помагат на хората с ръце и добри думи.

  2. Pingback: Някои не толкова известни спа процедури | Лекува нет

  3. Svetlana каза:

    Здравейте,аз съм дъщерята на Никола Атанасов.Искам да кажа,че на мен също ми е преподавал Доц.д-р Краев и съм много благодарна че точно той ми преподаваше за да имам тези знания който сега ги имам.Познавам също и Юлиян и Георги който са колеги на баща ми.Поздравявам ги и тримата и им пожелавам още дълги години да помагат на хората.Поклон пред всички!!!

  4. Татяна Иванова каза:

    Доц. Тони Краев е Доц. д-р Тодор Краев и все още е преподавател в медицинския колеж „Йорданка Филаретова“

  5. beni asanova каза:

    Обръщам се към Автора и редактора на статията,
    по всяка вероятност говорите за Хора с увредено зрение! Думата „сляп“ отдавна не присъства като термин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *