Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Някои не толкова известни спа процедури

Някои термини звучат странно, други екзотично, но повечето са неразбираеми за начинаещия любител на спа процедурите. Изненадите са хубаво нещо, но има и случай в които е добре да знаете точно за какво става дума. По долу са описани някои от спа процедурите.

Балийски лулур – това е един от многото екзотични спа ритуали, идващи от остров Ява. Стартира се с масаж, след което следва пилинг с индонезийската билка лулур. Следва почистване с мляко и вана с иланг-иланг. Накрая тонизираща напитка за добро кръвообращение.

Бамбуков масаж – прави се с бамбукови пръчки, които се комбинират с шиацу акупресура. Идеален е, ако искате да възвърнете енергията и тонуса си, както и след фитнес тренировки или спорт.

Баня ориент серайл – първо се прави пилинг на тялото с хладка вода, след което върху кожата се нансят различни субстанции – кал, мед, козметичен шоколад. Помещението в което се прави тази процедура трябва да е топло и с балансирана влага, за да могат мазилата да попият и дори да изсъхнат. Тази процедура стимулира метаболизма, мускулния тонус и оказва благотворен ефект върху подкожната тъкан. След измиването се прави обикновенно масаж с ароматни масла.

Биосауна – това е лек вариант на класическата финландска сауна, с по-ниска температура и средна влажност. Съчетава се със звуко и цветотерапия, както и с естествени минерали.

Душ Шарко – наричат го още студен или шотлански душ. Това е вид водолечение с ударен масаж на струята, който стимулира и тонизира. Много е подходящ при процедури за отслабване и застоял начин на живот. Уви, не се препоръчва на хора с проблеми на сърцето и кръвообращението, с хипертония, както и на бременни жени.

Инфрачервена сауна – помещението се затопля с помоща на инфрачервени лъчи, които проникват в тялото на 5-8 см. под кожата. Тази процедура е отлична алтернатива за хора с алергии, екземи, акне и целулит.Също така може да се използва от хора, на които класическата сауна им е забранена, защото са с ниско или високо кръвно налягане, имат сърдечни дисфункции, артрит, страдат от хронична умора и травми.

Ловна сауна – това е разновидност на сауната, но идва от Тиролските Алпи. На огън се нагрява меден съд, в който се поставят минерални камъни. Честото поливане с вода на съда обезпечава свързването на микроелементите от минералите и отделянето на полезни вещества от тях. Обикновенно препоръчителният контрол е 25 минути. Температурата в помещението трябва да е до 65 градуса по Целзий.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *