Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спася от студовата алергия ?

Здравейте! Моля да ми помогнете, не мога да се покажа на улицата, особено през зимата, когато е студено и ветровито. За­ почва да ме сърби по лицето, появяват се петна сякаш съм се ожулила с коприва. Опитвах много и различни кремове. Казват, че това било студова алерия. Мога ли да се спася от това?

Н. Боянова – Благоевград

Обривът наистина много прилича на ожулване от коп­рива. Това може да е наслед­ствено заболяване, но може и да е придобито. При него се образуват т.нар. криоглобулни – белтъчини, които при ниски температури се видо­изменят и отключват верига от биохимични изменения в организма. И това в крайна сметка води до характерния обрив. След сфяване той много бързо преминава, изчезва. Обривите по кожата и ото­ците по нея понякога могат да са следствие от вътрешни хронични заболявания – язва на стомаха, кариес, сифилис и др. Затова е необходимо комплексно изследване, за да се изясни истинската причина и след това да се предприеме лечение. Имайте предвид, че засилването на студовете не увеличава броя на страдащите от студова копривна треска.

ЗАЩИТЕТЕ ОТКРИТИТЕ ЧАСТИ ПО КОЖАТА ОТ СТУДА!

Носете топли дрехи, а бе­льото да е памучно или ленено. Избягвайте евтината синтетика, която сама по себе си може да предизвика копривна треска, Преди да излезете на улицата, си. нанасяйте мазен крем, съ­държащ натурални масла. Те защитават кожата от студа. И, разбира се, в никакъв случай не ползвайте овлажняващи мазила – те само ще задълбо­чат и обострят болестта. Ако кожата ви е суха, най-добре ги ползвайте нощем.

Желателно е в студеното време да се откажете от сапу­на. Сега се продават различни гелове, гел-душ, пяна и прочее средства, които щадят кожата.

Като профилактика можете да се доверите на топлите бани с масла, особено с бадемово масло. Има хора, при които дори само студената храна провокира такива прояви като студова алергия или оток на глътката. Затова не само през зимата, но и през лятото из­бягвайте сладоледа, както и студените сокове, студената вода също.

ВНИМАНИЕ!

Къпете се много внимател­но, дори и през топлите месе­ци. Преохлаждането може да предизвика анафилактоиден шок – много сериозно усложнение, способно да доведе дори до летален изход. Има една много простичка, но хитра методика, която помага бързо да се адаптирате към студеното. Просто се облечете добре и излезте за кратко на улицата. Върнете се след това у дома, преди още да се е появил обривът, сгрейте се и тогава вече спокойно тръгвайте по задачите.

 

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *