Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Авокадото е сред храните намаляващи значително холестерола

Холестеролът в днешно време е голям проблем за много хора. Смята се, че той допринася значително за атеросклерозата. Хората с висок холестерол трябва да вземат това насериозно и да направят сериозни промени в начина си на хранене. Храните с високо съдържание на  холестерол са тези, които идват от животни, като яйца, месо, птици, риба и млечни храни със съдържание на мазнини. Съществуват храни, които да ви помогнат да намалите нивото на холестерол в организма си. Тези храни са:

Овесената каша е една от първите храни, които помагат за понижаване на холестерола. Препоръчителната порция е ½ чаша овесена каша примесена с някакъв плод като например боровинки и една лъжица мед.

Студената риба като сардини, сьомга, скумрия, съдържат голямо количество омега-3 есенциални мастни киселини и са от храните, които понижават нивото на холестерол в организма. Тази група храни намалява и риска от кръвни съсиреци затова се препоръчва консумацията и най-малко два три пъти на седмица. Омега-3 мастните киселини са намерени още в различните видове ядки, сусамени семена и тъмнозелени листни зеленчуци. Въпреки, че пърженето не е препоръчително, защото е нездравословно, ако трябва да изпържите рибата може да я изпържите в зехтин.

Авокадото е прието като „суперхрана”, защото е с много високо съдържание на здравословни мазнини. Ненаситените мазнини за разлика от наситените предпазват организма от много болести. Доказано е, че авокадото е сред храните, които намаляват значително нивото на холестерола.

Други храни за понижаване на холестерола това са ябълките те са богати на антиоксиданти и фибри и двете допринасят за премахване на холестерола. Боровинките също имат съставка, която се бори с холестерола, а също така намалява риска от някои видове рак. Зелените листни зеленчуци са особенно полезни, тъй като са с високо съдържание на витамини и фибри.

Лененото семе съдържа голямо количество омега-3 есенциални мастни киселини – страхотни за понижаване на холестерола. В допълнение, лененото семе е много вкусно, когато го добавите към шейкове, салати и печени изделия.

Важно е да знаете, че наднорменото тегло, недостатъчните физически упражнения и начина на хранене допринасят за високото ниво на холестерола. Променете диетата си, като включите някои от полезните храни за намаляване на холестерола и така ще може да понижите нивата му значително.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *