ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За пенсионери: 4 съвета за поддържане на добро здраве и качество на живот

С напредването на годините след пенсия идват и здравословните проблеми. С помощта на тези лесни препоръки може да запазите здравето и качестовото си на живот

пенсионери
И като пенсионери може да се радвате на сравнително добро качество на живот

Ако вече сте пенсионер, вероятно имате здравословни проблеми, които влияят върху ежедневието и живота Ви.  Някои състояния, като диабет, могат да доведат до влошаване или загуба на зрението. А възрастта носи също и болки в ставите и артрит, което може да затрудни придвижването или извършването на най-обикновени дейности. Също така след определена възраст започват да отслабват когнитивниите способности и често старите хора страдат от отслабване на паметта или деменция.

Всички тези състояния могат да повлияят на независимостта и способността на възрастните хора да се грижат за себе си без чужда помощ.

Ако Вие или някой, когото обичате, изпитва някои от тези проблеми, тази статия е за вас. Тук ще научите основни, но важни здравни съвети, които ще помогнат за общо подобряване на качеството на живот и здравето.

 

4 съвета за поддържане на добро здраве и качество на живот в напреднала възраст:

 

  1. Поинтересувайте се от здравни и социални услуги, насочени към възрастни хора

Когато Вие или ваш близък има здравословен проблем, не винаги е лесно да намерите подходящ лекар. При хората на възраст това е още по-голям проблем.

Намирането на правилна грижа и специалист може да отнеме време. Ето защо е важно да се търсят здравни услуги и групи за подкрепа, чрез които възрастните хора могат да споделят своя опит и да се свързват с други хора с подобни здравословни проблеми.

Местни обществени организации може да доставят храна за вкъщи, медицински грижи, здравни консултации, програми за социализация и други услуги за възрастни.

Пример за такава организация е общинското предприятие „Социален патронаж” в град София.

Линк към техния уебсайт: https://www.socialenpatronaj.com/

 

  1. Бъдете физически активни

С напредването на възрастта движението става все по-важно, за да се поддържат костите и ставите здрави. Това позволява на възрастните хора да продължат да живеят самостоятелно и да се грижат за себе си.

„Центровете за контрол на заболяванията” в САЩ препоръчват на хората над 65 години да имат по 150 минути аеробна активност с умерен интензитет или 75 минути аеробни упражнения с по-висока интензивност на седмица.

Също така ходенето е чудесна тренировка. Разходките също така подобряват настроението, намаляват стреса и са чудесен начин за възрастните хора да си набавят жизненоважния витамин D от слънчевите лъчи.

За заздравяване на костите, поддържане на тяхната плътност и подвижноста на ставите препоръчваме натуралната хранителната добавка АРТРОМИН. Тя осигурява уникална комбинация от съставки, които са доказано полезни за ставите и костната система, включително аквамин, босвелия, облепиха, гъба шийтаке, шипка и витамин D.

Артромин
Движете се отново с АРТРОМИН.

 

 

  1. Наспивайте се добре

Получаването на достатъчно сън през нощта подобрява паметта и способността за концентрация. Сънят е важен и здравословен. Липсата на достатъчно сън може да доведе до други здравословни проблеми като диабет, сърдечни заболявания и хипертония

 

  1. Поддържайте здравословно тегло

Храненето има огромно влияние върху общото здравословно състояние. Поддържането на здравословно тегло е ключово за превенция на хронични заболявания. Балансиранта диета, включваща много плодове и зеленчуци е изключително важен фактор за здравето във всяка възраст, а не само за пенсионери. Консумацията на разнообразни храни е много важна за осигуряването на минерали като желязо, цинк, магнезий и други хранителни вещества, нужни за поддържането на системите в организма здрави.

 

С помощта на тези общи съвети ще може да се радвате на старините си

 

Тези здравни съвети ще ви помогнат да живеете по-дълъг и пълноценен живот. Дори малките промени могат да доведат до голяма разлика. Редовната физическа активност, доброто хранене и сън могат да предотвратят или забавят състояния, които влошават живота драстично или водят до инвалидизиращи здравословни проблеми.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *