Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Облъчването при мамограф може да активира „спящ” рак на гърдата!

Мамографията може да активизира безобид­ния до този момент рак.

Още през 1928 з. лекарите предупреждавали: гърда с предполагаем рак следва да се лекува мно­го внимателно, за да не се увредят кръвоносните съдове и да не се пренесат раковите клетки в другите части на организма. При мамография гърдата се подлага на силно притискане. Д-р Тим О-Ши предупреждава, че заради тази компресия при мамографията може да се активизира безо­бидният до този момент рак на гърдата. Едва ли някой от пациентите е слушал за лъчевото на­товарване на тази процедура. „Мамографията е характерен и кумулативен риск за рак на гърдата при жените преди менопауза. Обичайната прак­тика – по четири снимки на година на всяка гърда, се свежда до едно облъчване, което е хиляди пъти по-високо, отколкото при рентгеновата снимка. Преди менопауза гърдата е особено чувствител­на към облъчване.

„Рискът за всяка гърда за десет години при­лагане на мамография нараства с 10%“ – пише д-р Джоузеф Меркола. Той твърди, че ежемесечното самоизследване и ежегодният клиничен преглед на гърдата за откриване на възел са точно тол­кова ефективни, колкото и мамографията. С тази разлика, че те не крият никакви опасности.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Ако искате да научите още…вижте как се прави мамография:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Облъчването при мамограф може да активира „спящ” рак на гърдата!

  1. Мария каза:

    Не мога да повярвам, че се споменава понятието „безобиден рак“.Чрез мамограф се откриват точно злокачествените образувания,които растат много бавно. Това е целта на профилактичните прегледи с мамограф/след 35 годишна възраст/,до тогава е достатъчен преглед с ехограф на 2 години.В случай на съмнения след ехографско изследване при по-млади пациентки/до 35 години/,се използува мамограф, за уточнение на диагнозата. Ако някой ви каже,че трябва да се наблюдава бучката на 3-4 месеца,за да не се изроди в злокачесвено образувание, то това звучи несериозно. Желая Ви здраве!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *