ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква е връзката между аутизма и диетата?

Аутизмът е психично заболяване засягащо човешкия мозък и по-точно неговот развитие, а от там и повезението на човека. Хората с аутизъм изглеждат кото хора живеещи в свой собсвен свят.

При деца с аутизъм от голямо значение е с какво се хранят. Доказано е, че децата аутисти не могат много добре да смилат храна, в която има глутен и казеин. Глутена и казеина се съдържат в храни, съдържащи животински мазнини, като например мляко, сирене, масло, кисело мляко и сладолед. Когато тези храни не се усвояват правилно от организма те могат да образуват пептиди, които да действат като опиати. Или с други думи казано деца аутисти с хранителни алергии и неспособност да преработват храни с глутен и казеин може да имат мозъчни аномалии.

Ако имате дете с аутизъм трябва много внимателно да четете етикетите на храните, които купувате. Дори малкото количество глутен може да повлияя на дете с аутизъм.

Не забравяйте, че пшеничния глутен не се среща само в хляба, а и в продукти направени от него както и пшеница, ръж, ечемик и др. Това включва и различни зърнени закуски, палачинки, вафли и т.н.

Казеинът може да бъде открит в млечните продукти произведени от мляко на бозайник. Всичко направено от мляко може да бъде вредно за вашето дете. Затова е добре да избягвате да му давате сирене, мляко, сладолед,масло, кисело мляко и т.н.

Добрата новина обаче е, всеки, който е на диета без глутен може да яде неограничено количество плодове и зеленчуци, както и яйца и различни видове месо. Яденето на подходяща храна може значително да намали симптомите на аутизъм на вашето дете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Каква е връзката между аутизма и диетата?

  1. Pingback: Оризът ни дава нужната енергия през целия ден | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *