Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво може да се направи, за да се забавят усложненията на диабета?

Диабетът е болест за цял живот и може да създаде хаотичен вълни във всяка една система на организма. Жалко е, че няма лек за тази болест, но има начини и методи за да се забавят усложненията.

Редовните посещения при доктора и редовното следене на стойностите на кръвната захар могат значително да подобрят симптомите ви. Захарта в кръвната ви система може да отчита колко захар се обработва и колко не се разпределя поравно. Ако сте на инсулин или на лекарства, редовните дози, които се изискват от вашия лекар също така ще подпомогнат при забавяне на усложненията.

Създаването на дневник за записване на ежедневните ви дейности също може да е доста полезно в този процес. Записването на часове и дати разкрива това, което поемате по време на хранене, както и времето и количеството. Можете да видите откриете за себе си кои храни ви вдигат захарта и кои не се обработват добре от организма ви.

Записването на ежедневните си упражнение  също е от полза. Човек може да помисли, че трябва да се тренира сериозно като например: вдигане на тежести, тичане и т.н., но ще свърши работа и обикновена разходка в продължение на двадесет минути всеки ден. Ходенето е от голяма помощ за хората страдащи от диабет. Ходенето помага изключително много за свободното движение на човек, дишането и намалява шансове за спазми и други мускулни проблеми.

Облекло също е фактор при ограничаването на някои от усложненията. Хората с диабет трябва да бъдат особено внимателни с краката си. Всеки от тях може да изпита проблеми с кръвообращението, екстремна сухота и спазми. Полагането на допълнителни усилия и грижи за краката ви ще помогне изключително за забавяне на някои усложнения. Имайки предвид, че облеклото също е от значение – носенето на прекалено малки и тесни дрехи, може да причини проблеми с дишането и с кръвообращението. Уверете се, че това което обличате ви е точно по-мярка или с по-голям размер.

Напитки и храни които предизвикват консумацията на захар могат да бъдат проблем. Съвсем нормално е човек да има апетит за всякакви печени изделия, кола и т.н. Въпросът с тези видове напитки и храни е, че те могат да причинят вдигане нивото на захарта или пък при някои хора с диабет могат да причинят драстичен спад на нивото на захар. Прекалено високи нива на захар има дори и в плодовите сокове. Портокаловият сок, на пример, може да създаде огромен скок в нивото на захарта. Питейната вода е силно препоръчителна. Тя може да ограничи някои проблеми с кръвообращението, проблеми с краката и стъпалата и всъщност да запазва нивото на захар балансирано.

Сънят също е от голяма полза. Както и всеки лекар би препоръчал пълни осем часа сън през нощта, значително ще намалят усложненията. Напълно е възможно дори и след ядене, човек да се чувстват толкова ленив, както и преди това.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какво може да се направи, за да се забавят усложненията на диабета?

  1. Pingback: 9 фактори, които влияят на действието на инсулина | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *