Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спасите крака от ампутация при диабетно стъпало ?

Синдромът диабетно стъпало е тежко усложнение на захарния диабет, но при подходящо лечение и на­временна профилактика на тези рани ампутацията се избягва при повечето болни – над 80% от тях. Грижата за добрата хигиена на краката и наблюдението веднъж месечно от специалист ще намали риска от развитие на диабетно стъпало и последващи усложнения.

Комплексното лечение на диабетното стъпало не е свързано с чудодейни лекарства и е добре развито от съвременната медицина, но изисква много опит, търпение, време и доверие между пациент и лекар. Изпълнението на тази цел изисква обединените уси­лия на лекуващ ендокринолог, кардиолог, невролог, съдов хирург, хирург, ортопед и обучена медицинска сестра.

Започнете веднага лечение! То е продължително, многофакторно, при едновременно поддържане на до­бър гликемичен контрол, овладяване на възпалителния процес, локална обработка на язвите на стъпалата, лечение на диабетната полиневропатия, макроанги- опатия, помощни средства за намаляване натиска върху стъпалата, обучение.

ВНИМАНИЕ!

Не допускайте усложненията на диабета да превземат живота ви! Подходящите обувки са особено важни за хората с диабет, защото не са склонни към проблеми, като загуба на усещаме в краката, промени във формата на стъпалата и труднозарастващи язви на краката. Простата ежедневна грижа може да предотврати сериозни проблеми.

Според Националния здравен институт на САЩ ежедневното спазване на няколко прости правила, може да ви предпази от усложнения, свързани с диа­бета:

Грижете се добре за здравето си.

Всеки ден поддържайте нивата на кръвната захар близо до нормата. Изработете си с помощта на лека­ря план, който да отговаря на спецификата на вашия жизнен стил.

Проверявайте краката всеки ден. Можете да имате проблеми със стъпалата, за които не знаете.

Проверявайте се за рани, порязвания, зачервявания, подуване, инфектиране на ноктите. Проверката на краката трябва да стане част от вашите ежедневни рутинни дейности. Ако ви е трудно да се наведете и да видите краката си, използвайте пластмасово огледало или помолете член на семейството да ви помогне.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да спасите крака от ампутация при диабетно стъпало ?

  1. Pingback: „Умен“ пластир спасява краката на диабетиците от ампутация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *