Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Напитките с кофеин действат като временнен инхибитор при астма

Не е необходимо болните от астма хора да спазват някаква специална диета. Но е добре да се избягват храни и напитки, които да намаляват възпалението на дихателните пътища. Не може да знаем всички храни, които намаляват възпалението на дихателните пътища, но пък знаем, че напитки съдържащи кофеин например намаляват размера на бронходилатация и са спасителен инхалатор за временно облекчаване на астмата. Въпреки това е добре хората с астма да спазват някаква здравословна диета, която също като физическите упражнения е полезна за всички.

Когато става дума за астма и апетит лекарите се тревожат за хората с наднормено тегло. При много малка част от пациентите се случва да останат без дъх докато се хранят, тъй като те не правят това правилно. От друга страна пък някои лекарства за лечение на астма може да предизвикат разстроен стомах или млечница в устата, което от своя страна да доведе до лош апетит. Някои лекари смятат, че храната която ядем може да има пряко въздействие върху астмата при някои хора.

Доказано е, че през последните години хората страдащи от астма в САЩ се е увеличил, тъй като американците през последните години ядат все по-малко плодове изеленчуци и все повече преработени храни. Затова някои американски учени смятат, че има връзка между храненето и астмата. Има доказателства, че хора, които ядат храни с по-високо съдържание на витамини С и Е, бета-каротин, флавоноиди, магнезий, селен и омега-3 мастни киселини са по-предпазени от развитето на астма от хора, които не употребяват такива храни.

Предвид мрачните доказателства за връзката между астма и храненето, ето някои добри съвети за това какво да сложате в чинията си:

Яжте много плодове и зеленчуци. Все още не е ясно кои точно плодове и зеленчуци имат добро влияние върху астмата, така че съветът е да се яде колкото се може по-голямо количество и разнообразни плодове и зеленчуци.

Яжте храни с омега-3 мастни киселини те се намират в риби като сьомга, риба тон и сардини и някои растителни продукти като ленено семе. Въпреки, че не е доказано, че те помагат при астма е добре да ги включите в диетата си.

Избягвайте транс мазнини и омега-6 мастни киселини. Има някои доказателства, че яденето на омега-6 мастни киселини и транс-мазнини, открити в някои маргарини и преработени храни, могат да се влошат астмата. Тъй като те повишават риска от сърдечно-съдови заболявания, така или иначе, това е просто още една причина да не се консумират.

Диетите с високо съдържание на калории са вредни за хората с астма, тъй като ако ядете повече калорий отколкото изгаряте ще наддавате тегло, а това не е добре, ако имате астма. Лошо е също така и за общото ви здравословно състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *