ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8 болести, които се появяват заради тревожност

Състоянието на тревожност е познато на мнозина. То е неприятно, болезнено и заради него се чувстваме като изтръпнали

тревожност

Когато изпитваме тревожност мислите се роят в главата, тялото е напрегнато и всички сили се изразходват за поддържане на повече или по-малко добро усещане.

Може да откриете тревожността по нейните прояви в тялото

Известно е, че едно такова състояние като тревожност е възможно да се случи на всеки. Но, онова заради което безпокойството е опасно, трудно може да се предвиди. Повечето хора си казват: както е дошло, така и ще си отиде. Или пък: ще мине и ще си замине… Да, минава, но трудно, и е свързано с доста усилия от наша страна. И най-вече – ако сме в състояние да неутрализираме източника на безпокойство.

Най-лошото при безпокойството е, че истинските му причини често са скрити много дълбоко.

Непознаването на причините ни пречи да изживеем безпокойството правилно, в наша полза.

Изглежда, че се борим с нещо, напрягаме се заради нещо, крием се от нещо, но то остава невидимо и неразбираемо за нас. Продължаваме да тичаме в кръг, заглушавайки безпокойството с ежедневни грижи и заучен игнор.

Тревожността може да бъде открита по нейните прояви в тялото

То, опитвайки се да ни защити, абсорбира тревожността и я натрупва. Понякога това е достатъчно, но често безпокойството се оказва по-силно. Постепенно, като плевел, прераства в болести и тежки животозастрашаващи състояния.

Като едно от проявленията на страха, тревожността предизвиква съответни реакции в организма.

Вегетативната система изпраща чести сигнали, причинени от освобождаването на норепинефрин, адреналин и кортизол, и тялото преминава в състояние на постоянна възбуда.

Това води до тъжни последици за здравето.

Ето защо е толкова важно тревожността да се разпознае – за да се ограничи разрушителното ѝ въздействие възможно най-рано.

Списък на най-очевидните и често срещани прояви на тревожност

1. Безсъние

Роякът от мисли, който постоянно звучи без прекъсване в главата ви, не може да се успокои дори с настъпването на нощта. Той кара тялото да е напрегнато, повишава нивата на адреналин и ви държи будни.

Искате да си починете, очите ви са уморени, мозъкът е прегрял, а тялото ви боли и е изтощено. Лежите в тъмното, опитвате се да заспите, но не се получава.

Това състояние може да продължи час-два и да не премине до сутринта.

2. Болести на кръвоносната и съдовата система

За съжаление постоянното и неовладяно безпокойството може да доведе до инсулт или инфаркт. Хипертония, сърцебиене, анемия и дори диабет могат да бъдат свързани с наличието на постоянна тревожност.

Здравословното регулиране на кръвообращението и химията на кръвта е невъзможно при положение, че сте постоянно напрегнати.

3. Панически атаки

Странни състояния, които измъчват психиката и тялото, плашещи до смърт.

Човекът, който ги преживява, никога повече не може да живее по същия начин.

Най-лошото при паник атаките е, че те се възпроизвеждат сами, като бактериите. Честотата на поява и силата на тези състояния нараства с всеки следващ път.

4. Възпаления, алергии, гъбички

Можете да го наречете психосоматика или както искате, но фактът си остава факт. Химическите промени в тялото, причинени от безпокойство и стрес, засягат почти всички органи и системи.

Имунитетът пада и за организма става все по-трудно да устои на вирусите, гъбичките, бактериите и различните видове алергени.

Повишеното ниво на кортизола може да предизвика или изостри възпалителните процеси.

5. Лошо храносмилане

Гадене, подуване на корема, запек, диария, коремни спазми, психосоматичен синдром на раздразнените черва – всичко това е заради постоянното безпокойство!

Тялото не може да смила правилно храната, ако се страхува, ако постоянно се притесняваме за нещо. Това са взаимно изключващи се неща.

6. Наднормено тегло

Безпокойството променя нашето хранително поведение, което може да доведе до преяждане, и в резултат на това до наднормено тегло. А проблемите с храносмилането и метаболизма само изострят ситуацията.

7. Мигрена

Мигрената е нещо много по-ужасно от обикновено главоболие. Тези, които са го преживели, много добре разбират защо.

Мигрената е дълги часове, много дни на натиск и изтощителна болка, която трудно минава.

Почти не се повлиява от болкоуспокояващи, вазодилататори или някакви други лекарства. Дори сънят не може да ви спаси от мигрената.

8. Еректилна дисфункция

За мъжете безпокойството е особено ужасно, защото може да ги доведе до импотентност. Еректилната функция е свързана с нашето емоционално състояние. Тревожността засяга както либидото, така и физиологичната страна на проблема.

Психологическата тежест на тревожността често се подценява. Много мислим как това се отразява на отношението ни към себе си, към близките ни, но често забравяме, че когато се тревожим, ние буквално се самоубиваме.

Ако откриете в себе си проблеми и симптоми, изброени по-горе, не забравяйте да помислите дали те не са свързани с онова много притеснително вътрешно усещане, което често ви кара да се въртите заради безсъние в леглото или да сте постоянно притеснени през деня.

Мислите ли често за работа у дома или може би на работата прехвърляте в ума си лични преживявания и проблеми?

Можете ли да се отпуснете и да не мислите за нищо? Често ли се страхувате от онова, което предстои?

Всичко е вътре в нас

Първо се опитайте да се успокоите и да се стегнете.

Направете няколко упражнения за намаляване нивата на тревожност, медитирайте, организирайте консултация с психолог, позволете си по-дълга почивка от обикновено.

Животът ни е даден, за да му се наслаждаваме! А насладата няма да е пълна, ако здравето не е наред. Запомнете това!

Източник: woman.ru

Смайлин промоция
2 на цената на 1: СМАЙЛИН – билков продукт против паник атаки, тревожност, безпокойство, подтиснатост и безсъние

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *