Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диета за сърдечно съдови заболявания

Сърдечни заболявания се отнасят до широк набор от условия, включително сърдечно-съдови заболявания, аритмия и кардиомиопатия. Видът на храната и това какво количество приемаме от нея може директно да повлияе на здравето на сърцето ви. Това е така, защото храната, която ядете, може да съдържа вещества като холестерол и мазнини, които влияят на кръвното ви налягане и сърдечно-съдовата ви система. Правилното хранене ще ви помогне да намалите риска от развитие на сърдечни проблеми.

Нездравословния начин на хранене води до стесняване на артериите и до състояние наречено атеросклероза. Това заболяване се причинява от натрупването на мастни плаки в рамките на артериите. Плочата ограничава притока на кръв и повишава кръвното ви налягане. Високото кръвно налягане кара сърцето ви да работи по-усилено и води до нарушения на сърцето или аритмия. Атеросклерозата може да доведе до заболяване на коронарните артерии, което е запушване на кръвоносните съдове, снабдяващи сърцето с кислород. Мастни отлагания в артериите на ръцете и краката предизвикат периферна артериална болест това заболяване се характеризира с намаляване на притока на кръв към крайниците. Ако не се лекуват, сърдечно-съдовите заболявания може да доведат до усложнения, които може да бъдат фатално, като например спиране на сърдечната дейност, аневризма, инсулт и сърдечна недостатъчност.

Храни с високо съдържание на наситени мазнини и транс-мастни киселини, като шунка, бекон, червено месо и бял хляб, са вредни за сърцето.Проучванията показват, че консумирането на тези видове храна намалява количеството на липопротеините с висока плътност, или HDL, на „добрия“ холестерол в тялото ви. Сладки храни като бонбони, пайове, торти и други сладкиши, които съдържат високо фруктозен царевичен сироп издигат нивата на триглицеридите и понижаване HDL.

Здравословната диета за сърцето не е пълна без присъствието на плодовете и зеленчуците.Това е така, защото повечето плодове и зеленчуци, като ябълки, портокали, броколи и моркови, съдържат малко мазнини и имат ниски нива на калории, натрий и холестерол. В допълнение, повечето плодове и зеленчуци съдържат фибри, витамини и минерали, които насърчават цялостното ви добро здраве. Можете също така да включите зърнени храни и въглехидрати в здравословната си диета. Ако искате да включите в диетата си месо изберете да ядете пилешко месо или постно говеждо месо. Помислете как да включите в диетата си повече риба като риба тон и сьомга, защото тези риби съдържат повече омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето.

Поддържането на здравето на сърцето ви изисква да се ограничи приема на холестерол под 300 мг на ден. Намалете и приема на сол до 2400 мг / ден. Бъдете наясно със съдържанието на натрий в храната, която ядете. Намаляването на приема на сол понижава кръвното налягане, и това премахва ненужното натоварване на сърцето ви. Пийте вода или неподсладен пресен сок от плодове. Водата помага на тялото ви да остане хидратирано и помага да пречисти токсините. Плодовият сок съдържа витамини и други хранителни вещества, които подпомагат доброто здраве.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Диета за сърдечно съдови заболявания

  1. Pingback: Инфарктът често е основната причина за аневризма на аортата | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *