ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Митове и истини за презервативите – 1-ва част

Преди известно време бе съобщено, че американски учени от университета в Северна Каролина напредват в разработването на начин за използване на ултразвуковите вълни за мъжки контрацептиви. Оказва се, че ефектът с ултразвуковите вълни отминава с времето, без да оставя на мъжете неблагоприятни странични ефекти. Тези изследователи смятат, че ултразвуковият метод би могъл да служи на мъжете като надеждно, евтино и ефективно противозачатъчно.
Първите изследвания показват, че методът може да бъде успешен, но въпреки това дългосрочните ефекти все още не са известни. Търсенето на ново мъжко средство срещу забременяване на жените заинтригува редица учени от различни страни, които се опитват да го открият вече няколко десетилетия.
Напредъкът обаче се оказа изключително бавен. Причините включват липса на интерес от страна на фармацевтичната индустрия и трайното убеждение, че жените няма да възложат на мъжете важната задача за пазене от нежелана бременност извън презервативите.
Според най-нови данни в световен мащаб 62% от младите от двата пола не използват презервативи, а това води
до нарастването на броя на възрастните носители на ХИВ инфекцията. С всяка година
те се увеличават, по последни данни на ООН са 33 милиона в целия свят! От тях всеки четвърти е на възраст от 15 до 29 години.
Вярно е, че папата е срещу презервативите. Но според експерти от Световната здравна организация пренебрегването на презервативите е свързано не толкова с някакви религиозни убеждения, а с безгрижието и редица митове за тях.
Един от тях е, че се късат. Практиката на използване на презервативите показва, че те се късат при неправилно използване или ако е допусната грешка при поставянето им. В момента на половия акт или при съхраняване в опаковката те не се късат.

в. „Лечител“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Митове и истини за презервативите – 1-ва част

  1. Pingback: Внимателно с контрацепцията! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *