ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Миенето на съдовете е бавно самоубийство!

Никой не подозира каква опасност ни дебне от чистите чаши и чинии!

Препарати за бързо почистване на съдове се рекламират едва ли не всяка минута по радио, те­левизия и вестници. По кла­сификация тези средства се числят към течните, почистващи средства, не подлежат на специален сертификат, който да доказва, че са безвредни за човешкото здраве. Та­къв сертификат, какъвто имат геловете, козме­тичните средства, шам­поаните. А средствата за миене на съдове получават санитарно-епидемиолоеично заключение, твър­ди производител, който смята, че това е напълно достатъчно.

И е така – това разре­шително за производство и търговия наистина може да ви гарантира, че из­ползвайки препарата за миене на съдове, няма да се отровите, да се увре­ди кожата ви и т.н. Но какво остава по ръцете, чиниите и в канализацията след измиване на поред­ната купчина със съдове? Длъжни сме да кажем, че за биологичното разлагане на препарата досега никой не се е сетил. Както и за това какво отива в кана­лизацията за мръсна вода. Там, разбира се, най-често попадат вещества, които могат да причинят редица заболявания.

КАКВО СТАВА В ОРГАНИЗМА, АКО В НЕГО ПОПАДНАТ ЧАСТИЦИ ОТ ПРЕПАРАТА ЗА МИЕНЕ?

За това никой не се е сетил да направи подробно изследване. Препаратът е съставен от повърхност­но активни вещества, които наистина добре почистват домакинските уреди и съдовете. Този химически препарат бър­зо и лесно, като Мистър Пропър, изчиства всякак­ва повърхност, но сам се настанява върху чистата повърхност. Й да се изчис­ти оттам вече е твърде сложно.

Рядко се замисляме за това колко опасни са чистите чаши и чинии миещите препарати. Еко­лозите обаче знаят: сред­ствата за измиване не са безопасни за човека, те могат да предизвикат алергии, да станат при­чина за образуването на злокачествени тумори, могат да причинят депре­сия и хипертония.

ПО КАКЪВ НАЧИН МОЖЕ ДА СТАНЕ ТОВА?

Попадайки в организма на човека (и във водоема), повърхностно-активните вещества се разрушават и образуват окиси, които изгарят мембраните на клетките.

КАКВО МОЖЕМ ДА КАЖЕМ СЛЕД ТАКИВА КОНСТАТАЦИИ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ?

По възможност да не се използват химични средства за измиване на съдовете. А ако това се наложи, измивайте съдо­вете старателно по три-четири и повече пъти, за да се отмият от тяхната повърхност опасните ве­щества.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Миенето на съдовете е бавно самоубийство!

  1. Pingback: В съдомиялните машини виреят опасни гъбички!

  2. Pingback: 7 лесни похвата да вдъхнете нов живот на старите мебели | ПО-КРАСИВИ

  3. Pingback: Живот без токсини! | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *