Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водата – живителната течност в бутилките!

Напоследък се заговори, че някои недобросъвестни фирми пълнят обикновена вода в бутилките и я продават като минерална, възможно ли е?

Павлина Димитрова – Стара Загора

Въпросът на нашата читателка вероятно се отнася да фалшифицира­нето на полезната минерална вода. Разбира се, минералната вода е много по-качествена и безвредна в сравнение с питейната, стига да е наистина от минералните извори. Неотдавна В редакцията се получи писмо от наш читател, който е наблюдавал как се пълни „минерална“ вода от селската чешма. Подземните минерални води са напълно защитени от замърсяване и са безвредни. Но въпросът не е в това да са безвредни за организма, а да са полезни. Затова бутилираната вода трябва да съдържа такива природни биоелементи като: флуор йод, калий и калций и т. н., да й е направено из­следване и да има доказани лечебни качества.

КАКЪВ Е СРОКЪТ НА ГОДНОСТ НА МИНЕРАЛНИТЕ ВОДИ?

Срокът за годност на бутилирана­та минерална вода е в зависимост от предназначението й, от консерванти­те, които се добавят, и от вещества­та, които съдържа. Има различни сро­кове на годност за различните води и те са от три месеца до две години. Много от читателските въпроси, които задават нашите читатели, са дали минералната вода може да се пие постоянно. Да, има такъв оптимален вариант. Нашият организъм е като двигател: сложиш качествено масло и той работи добре. Ако хората пият качествена вода, ще бъдат здрави. И колкото по-дълго пият тази вода, толкова по-голяма е гаранцията за дълголетие.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *