ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не пренебрегвайте витамин С при грип, но не се увличайте!

Аскорбиновата киселина може да навреди, ако я предозирате, но в ситуации на вирусна инфек­ция, когато са проявяват първите симптоми, точно тя може да спре протичането на вирусната инфек­ция.Специалисти­те препоръчват еднократен прием на витамин С в продължение на 2 до 4 часа на малки порции – по 1-1,5 г. Сдъвквайте таблетката и я изпивайте с чаша вода. Но не се увличайте. Помнете, че витамин С все пак е киселина.

Можете да приемате и поли- витаминни комплекси. За предпо­читане са препаратите не в една таблетка или капсула, а като група витамини и минерали, смесени по такъв начин, че да не пречат на действието си една на друга. И най- вече – дозата да не предизвиква алергия. Не се увличайте и по тях – достатъчно е 2-3 такива комплекса на седмица.

Важно е да се отчита и факторът време. Ако не искате да заболеете, започнете профилактиката веднага след контакт с вирусно болни. Т.нар. интерфероногени засилват противовирусния имунитет.

Ако навреме приемете такива препарати, няма да е нужен продъл­жителен курс – достатъчно е ден и половина, или дори само един път – така ще прекъснете протичането

на вирусния процес.

Разбира се, има и още противо-вирусни средства, но те се приемат в случай, че са се появили първите симптоми на болестта – например сърбеж и болка в задната част на глътката. В този случай са минали няколко часа, най-много ден от на­чалото на заболяването, затова още като се върнете у дома, независимо от умората, вземете необходимите профилактични мерки. Отнесете се много сериозно към това.

И накрая лекарствата, които са в състояние да преустановят ви­русната инвазия на ниво лигавица – такива са оксалиновият мехлем, интерферони за носа – обработ­вайте го по-надълбоко – опитайте да навлезете на 2-3 см в ноздрите. Това средството използвайте през първите дни на болестта или при кантакт с вирусно болни.

Внимание!

За да ви помогнат антивирусните препарати, те трябва да са в aптечката ви у дома, а не тепърва да търсите по аптеките. Снабдете се предварително със спрей за нос, с противовирусни препарати и интерфе­роногени. Оксалиновият мехлем се държи в хладилника. Интерфероновите средства могат дълго време да се запазят ако са във вид на прах, но като разтвор – не повече от 5 дни – също на тъмно и студено. Разбира се, в домашната ви аптечка трябва да имате още и билкови средства – салвия, лайка, евкалипт забравяйте за витамините – тра­диционната аскорбинова киселина плюс поливитаминни комплекси.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *