Ако вече сте болни от грип не се тъпчете с хапчета

Имаме навика да се увличаме по лекар­ства за понижава­не на температурата. Все ни се иска, ако сме болни, поне да нямаме температура, да не ни боли тялото, да не ни боли, главата. Но съ­ществува едно много просто средство за по­нижаване на температу­рата и това е обилното пиене на течности. Ко­гато сте с висока тем­пература, изпивайте по 2-3 литра течности. Особено чай с лимон, компоти със сушени пло­дове и минерална негазирана вода. Ако не ви се яде през този период, не се насилвайте да яде­те. Организмът може да погладува два-три дни. Ако все пак имате апетит, наблягайте на полутечната лесноусвоима храна. Не яжте тежки продукти.

ВПРОЧЕМ!

Накрая още веднъж на­помняме, че климатиците разпространяват вирусните инфекции в помещението. Те пресушават въздуха, охлаж­дат го неравномерно и са развъдник на инфекции. Ако в офиса имате климатик и сте повече хора, инфекцията е неминуема – така тя се разпространява най-бързо. Овлажнявайте въздуха, не се иска кой знае какво – слагай­те съдчета с вода, по възмож­ност и овлажнители.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *