Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко изпитани народни рецепти при хепатит

–          Черният дроб притежава уникалната способност да се регенерира самостоятелно след наранявания или заболявания. Човек може да не усеща почти никакви проблеми дори и той да е почти напълно увреден. Дългосрочните и чести заболявания на черния дроб обаче могат да доведат до постоянни и необратими изменения. Злоупотребата с алкохол, храна, преработена и пълна с токсини храна, пиенето на замърсена вода, инфекциите с вируси и бактерии претоварват черния дроб. Стресът и екологичните проблеми също го подлагат на голямо напрежение. Увреденият черен дроб е причина за понижаване на енергията и хронична преумора. Влошената чернодробна функция води до много сериозни здравословни проблеми  и в някой случаи може да се укаже и фатална. Хепатит е латинска дума, която означава възпаление на черния дроб, при което се разрушават клетките му. Това е едно от най често срещаните заболявания в света. В зависимост от продължителността на неговите протичане хепатитът се дели основно на две групи: остър- продължава по- малко от 6 месеца, хроничен продължава повече от 6 месеца. Острият хепатит се характеризира с бурни възпалителни проблеми и процеси в черния дроб. Обикновено е със силно изразени симптоми, като най често срещани са: болка в областта на черния дроб, жълтеница, потъмняване на урината, побеляване на изпражненията, силна отпадналост, гадене, повръщане и др. Когато обаче възпалението на черния дроб се задържи повече от шест месеца, хепатитът преминава в хроничен етап на развитие. Характерно за хроничния хепатит е редуването на периоди на затихване и активиране на възпалителните процеси. И при двете форми на хепатит фитолечението протича с помощта на растенията бял трън и артишок.

–          Няколко изпитани рецепти: смесват се по 1 чаена лъжица артишок и една чаена лъжица плавун. Прави се запарка от растенията в 250 мл и се пие сутрин на гладно и вечер преди сън.

–          Смесват се една чаена лъжица аир, 1 чаена лъжица коприва. Билките се заливат с вряща вода. Престояват 10 минути и се прецеждат. Отварата се консумира топла.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *