Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Черен оман, невен и лайка при възпаление на лигавицата на устата и лош дъх

–          Лечебен исоп: една чаена лъжичка ситно нарязани стръкове исоп се заливат с една четвърт литра вряща вода. Оставят се да престоят известно време, след което се прецеждат. Няколко пъти дневно устата се изплаква с изстиналата запарка.

–          Маточина: две супени лъжици листа от маточина се запарват с половин литър вряла вода и се оставят да киснат 2 часа. Запарката се прецежда и с нея се жабури устата.

–          Слез: една супена лъжица листа и цветове от слез се заливат с една четвърт литра вряща вода и се оставят да престоят докато водата изстине. Със запарката се прави гаргара.

–          Розова вода: при заболявания на лигавицата на устната кухина и гърлото няколко пъти дневно се правят гаргари с розова вода.

–          Върбинка: една супена лъжица ситно нарязани стръкове върбинка се запарват с една четвърт литра вряща вода. След като изстине течността се прецежда. Няколко пъти на ден с нея се изплаква устата при лош дъх.

–          Чесън, оцет: една прясно обелена скилидка суров чесън се слага в устата и се жабури с една чаша ябълков оцет. Средството помага при афти.

–          Черен оман, невен, лайка: вземат се равни количества корени на черен оман, цвят невен и цвят от лайка. Една супена лъжица от сместа се залива с половин чаена чаша вряла вода и се прецежда, след като водата изстине. Няколко пъти през деня устата се жабури с прецедената запарка.

–          Анасон, розмарин, мента, пелин: вземат се 30 г плодчета от анасон, по 20 г листа от розмарин и мента и 10 г стръкове от пелин. 3 супени лъжици от смесените билки се варят 3 минути с 3 чаени чаши вода. След като изстине отварата се изпива на три пъти за ден. Прилага се при лош дъх от устата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *