Няколко изпитани рецепти при уртикария

–          За копривната треска са типични бели или жълти обриви, уртики, заобиколени от възпаление. Характеризира се със силен сърбеж. Обикновено състоянието трае няколко часа но е възможно да продължи и по дълго време. Ако не се излекува до шестата седмица се смята за хронично заболяване. По някога болестта възниква поради алергия към определена храна, медикамент или в резултат от ухапване на насекомо. Заболяването се провокира от някой вирусни инфекции. Среща се като реакция от вода, светлина или простуда. Билките, които могат да помогнат в лечението, са мащерка, лайка, лавандула и артишок. За намаляване на възпалението се консумират настойки, а като външно лечение са препоръчват компреси за успокояване на обрива.

–          Няколко изпитани рецепти: взимат се 10 г лайка, 1 г артишок и 10 мащерка. Смесват се и се добавят към 500 мл вряла вода. С получената отвара се правят компреси на възпалените места.

–          Смесват се 10 г мащерка и една супена лъжица мед. Приготвя се чай в 250 мл гореща вода. Добавя се мед и се консумира докато е топло.

Оценете статията
Оценка 2 от 3 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Няколко изпитани рецепти при уртикария

  1. Pingback: Лек за всеки кожен проблем – вирджински хамамелис!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.