ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болестта тетанус предизвиква истински ужас у околните

Тетанусът е бил из­вестен още по времето, когато са строили египетските пирамиди, а разгърната, картина на болестта е опи­сал самият Хипократ. Видът на такъв болен предизвиквал истински ужас у околните. Обик­новено човек лежи по гръб, изкривил назад глава (много трудно и дори невъзможно било да се приведе брадич­ката към гърдите) със силно повишен мускулен тонус, т.е. стегнати и напрегнати мускули.

Кръстът му е така извит и повдигнат наго­ре, че под него може да се намести възглавница. Коремните мускули са твърди като дъска и много болят, защото са в непрекъснато на­прежение. Човекът не може да си отвори ус­тата – не могат да му я отворят дори с усилие, а преглъщането е силно затруднено.

По цялото тяло пе­риодично преминават конвулсии, гърчове. Чо­векът е извит като дъга – задържа се само на тила и петите си, по­синява, не може да диша. Тези гърчове могат да бъдат провокирани от всякакъв, дори най-слаб дразнител: звук, светлина, подухваното на вятъра, докосването. Те са толкова силни, че могат да предизвикат усложнения – може да се счупи мускул или сухо­жилие; може да се счупи или навехне кост.

Разбира се, при така­ва картина на болестта е нужно спешно да бъде откаран в болница.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *