Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарствата против остеопороза са под подозрение

Комитетът от експерти към федералната аген­ция в САЩ наскоро се изказа за Възможната опасност от т.нар. бифосфонати – това са медикаментите, приемани за лечение на остеопороза. Причината да бъдат разследвани тези лекарства заради тяхното влияние върху здравето на пациентите са съобщения на някои учени за възможното им негативно влияние по отношение счупвания на бедрата и прешлените.

От 1995 г. насам бифосфонатите се използват широко в цял свят за предотвратяване негативните последствия от остеопорозата. Това заболяване предизвиква отмиване на калция от костите.

Такова странично действие на бифосфонатите като некроза на челюстта се забелязва само след прием на високи дози от онкологично болни хора.

Съмненията за тяхното негативно влияние принудили санитарната служба в САЩ през 2010 г.

да препоръча на лекарите да коригират лечебните схеми на хората, които се лекуват с тях повече от пет години.

КАК ДА НАМАЛИТЕ РИСКА ОТ ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ

Употребявайте по-често продукти, богати на калций: сусам, риба, кашкавал, извара, сирене, зелен лук, пълнозърнест хляб. Потребността от калций е различна в отделните периоди от живота. Тя се повишава при подрастващите в период на бърз и активен растеж, след това в напреднала възраст във връзка с влошаване процесите на усвояване на калция. Имайте предвид, че калцият, който се съдър­жа в таблетките, не е така ефективен като този в хранителните продукти.

Откажете вредните навици: знаете ги – алкохол, цигари, кафе, енергийни напитки. Занимавайте се със спорт.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *