БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Гонорея / Трипер – симптоми и лечение

Причини за появата на гонорея – Гонореята е полово предавана инфекция. Тя е причинена от бактерия, намираща се предимно в спермата и вагиналната течност.

Обикновено се предава от един човек на друг по време на вагинален, орален или анален секс, или чрез споделяне на секс играчки. Тя може да живее вътре в клетките на:
• Шийката на матката;
• Уретера;
• Ректума;
• Гърлото;
• Очите (въпреки че това се случва рядко);

Гонореята може да се предаде и от бременна жена на бебето й.

Симптомите на гонорея
Около 50 на сто от жените и 10 на сто от мъжете, които са заразени нямат никакви явни признаци или симптоми.

Симптомите могат да се появят по всяко време, както в първите 14 дни след влизането в контакт с гонореята, така и месеци по-късно или чак след като инфекцията се разпространи в други части на тялото.

Жените могат да забележат:
• Необичайно вагинално течение – то може да бъде слабо, воднисто, жълто или зелено;
• Болка при уриниране;
• Болка в долната част на корема ;
• Кървене между менструациите;

Мъжете могат да забележите:
• Необичайно секретиране от върха на пениса – то може да бъде бяло, жълто или зелено. Също така може да има възпаление на препуциума;
• Болка при уриниране;
• Болезнени или чувствителни тестиси;

Ако инфекцията е в ректума или очите, може да изпитате дискомфорт, болка или отделяне на секрет. Гонореята в гърлото обикновено протича без симптоми.

Тестване за гонорея
Важно е да бъдете тествани бързо, ако смятате, че може да имате гонорея. Тестването е безплатно и може да се направи в Специализирани клиники за пикочо-полова медицина, Клиники за сексуално здраве, в някои клиники за контрацепция и при личния ви лекар.

Теста за гонорея е прост и безболезнен. Прави се или тест на урината или се взима секрет с помощта на памучен тампон (като клечка за уши) от влагалището или пикочния канал. Ако сте имали анален или орален секс, ще бъде взет секрет от ректума или гърлото. Очите ви ще бъдат тествани, ако имате конюнктивит.

Лечение на гонорея
Гонореята е лесна за лечение с еднократна доза от антибиотик на таблетки и на инжекции. Антибиотиците, използвани за лечение на гонорея взаимодействат с комбинирани орални противозачатъчни хапчета ​​, което ги прави по-малко ефективни, така че проверете това с вашия лекар или медицинска сестра.

За да се избегне повторно заразяване, сексуалния партньор трябва да бъде лекуван. Ако настъпят усложнения, може да бъде необходимо друго лечение.

Без лечение, инфекцията може да се разпространи към други части на тялото, причинявайки щети и дългосрочни здравословни проблеми, включително безплодие.

При жените, гонореята може да се разпространи по репродуктивните органи, водещи до тазова възпалителна болест. Това може да доведе до:
• Дългосрочни болки в таза;
• Извънматочна бременност (когато бременността се развива извън матката, обикновено в маточната тръба);
• Запушени фалопиеви тръби (тръби, които носят яйцеклетката от яйчника към утробата);

При мъжете, гонореята може да доведе до болезнена инфекция в тестисите и простатната жлеза. Тя може да намали плодовитостта.

По-рядко, гонореята може да предизвика възпаление на ставите и сухожилията. Рядко, може да предизвика възпаление на мозъка, гръбначния мозък и сърцето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Гонорея / Трипер – симптоми и лечение

  1. Любомир каза:

    непрекъснато отделям песъчинки от бъбреците / леко боцкане по канала от бъбреците до пикочния мехур / и при изхвърляне имам парене и леки болки в основата на пениса. Случвало се е това да е съпроводено с отделяне на мътно кървава урина, веднага след което всичко се успокоява до следващият път / 3-6 месеца /.
    При последната криза се появи и кървене след уриниране / характерно за гонореата, но без отделяне на жълто зелена гнойна течност /, бистра урина и няколко капки чиста алена кръв. Необходимо ли е да предприемам допълнителни изследвания и какво лечение ми препоръчвате при такива ситуации.
    Благодаря Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *