Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кърменето е полезно за здравето на вас и вашето бебе

Доказано е, че кърмата е най-добрата храна за вашето бебе. Всеки един здравен специалист ще ви каже, че най-здравословният начин да храните вашето бебе е като го кърмите. Бебета, които са кърмене по-дълго време е много по-малко вероятно да развият заболявания като: гастоентерит, пневмония, бронхит, инфекции на пикочните пътища,екземи и ушни инфекции. Кърменето помага на бебето ви да е здраво в по-дългосрочен план.

Учените са установили, че при хора, които са кърмени по-дълго като бебета е по-малка вероятността да развият заболявания като високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет тип две и др.

Ползата от кърменето не е само за бебето ви. Кърменето е полезно и за вас, тъй като помага да намалите риска от заболявания като рак на гърдата преди да достигнете менопаузата си. Кърменето също така може да ви помогне да се защитите от рак на яйчниците, както и от остеопороза в по-късен етап от живота си. Лекарите съветват, че е добре да кърмите бебето си най-малко до шестия месец, а ако желаете и до края на първата година.

Кърмата е пълноценна храна. Тя съдържа най-малко 400 хранителни вещества, както и вещества, които помагат на бебето да се бори с различни заболявания, които не се съдаржат в адаптираното мляко. Ползите от кърменето не са само за здравето на вас и бебето ви то помага и за изграждане на връзката между вас и бебето ви.

Някои майки се приспособяват лесно към кърменето други обаче си мислят, че това ще е много трудно начинание за тях. Затова, когато започнете да кърмите и се почувствате обезсърчени помнете, че вие не сте единствените на които се налага да кърмите бебето си. Ако все пак изпитвате трудности може да се обърнете за съвет към специалисти по кърменето.

Кърменето изисква практика, така че мислете за него като умение което трябва да научите като започнете от нулата. Отделете толкова време за кърменето колкото ви е необходимо за да може да кърмите правилно вашето бебе. С течение на времето ще кърмите вашето бебе без да изпитвате каквито и да било затруднения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Кърменето е полезно за здравето на вас и вашето бебе

  1. Pingback: Помощници в кърменето | Лекува нет

  2. Pingback: Твоето тяло – след ражаднето | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *