Бирената мая повишава защитните сили

бирена маяУ нас се използват за лечение и предпазване от болести главно дрождите от  бирената мая. Тя е прекрасно съчетание от аминокиселини, витамини, минерали и ензими. Но съвременната диетология не препоръчва да се ядът пресни, живи дрожи, а обработени. Затова бирената мая се продава в много страни а – и у нас- като таблетки. Това са изсушени дрожи. В тях живите клетки са изключение.

Бирената мая е богата с витамини: B1, B1,B3, B6,C, D, фосфор , белтъци, микроелементи: сяра, цинк, желязо. Днес, когато нашето хранене е толкова еднообразно, дрожите от бирената мая се източник на пълноценен белтък.

Бирената мая предпазва хората, които живеят в неблагоприятни условия, със снижен имунитет и хронични заболявания. Тя е полезна при липса или недостиг на витамини, акне и чувствителна кожа, косопад, белтъчно гладуване, хепатит, чернодробна цироза, желязодефицитна анемия, понижаване на защитните сили на организма, за ускоряване на оздравяването след операции и при големи загуби на кръв, работа в условия на повишена реакция, смекчаване на нарушеното влияние на стреса, високо физически натоварвания и спортни тренировки.

Как се взема? Таблетките по 300 милиграма се дават на възрастни 3 пъти по 4 таблетки. Ако таблетките са по- големи дозировката е указана на флакона.

Предимството на бирената мая е ,че тя е практически безвредна не може да се комбинира с всички лекарства.Но бирената мая не се препоръчва при остеропороза, защото извлича калция от костите. Затова е добре когато се вземат дрожди да се пият допълнително и калций.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *