ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При стеснен хранопровод се налага операция

Стесняването на хранопровода, което предизвиква връщането на киселото съдържимо от стомаха в хранопровода. Основният симптом е чувството за парене в гръдния кош, т. е. киселини. Впоследствие се стеснява долната част на хранопровода. Причината за рефлукса (връщането) е недостатъчността на кардията-клапата, разделяща хранопровода и стомаха. Това състояние се нарича рефлукс-езофагит.

При тези състояния е важно навреме да се обърнете към лекар-често е достатъчно консервативна терапията и ако тя е неефикасна-тогава се стига до операция.

Стесняването на хранопровода може да възникне и когато човек изпие някакво отровно вещество-било то погрешка, било за съжаления, по собствено желание. Заради контакта на агресивната течност с хранопровода или стомаха възниква увреждане на лигавицата и може да се получи стесняване на хранопровода. При краткотрайно стесняване може да се проведе разширяване на органа с помощта на специални инструменти. Понякога, в тежки случаи се  създава но в хранопровод на болния от собствените му тъкани, взети от други органи.

Новообразуванията в хранопровода може да останат под наблюдение само ако са доброкачествени и с малък размер. Ако са по-големи от 1 см или започват бързо да нарастват, е необходимо операция. Малките полипи лесно могат да се премахнат чрез ендоскоп, по-големите чрез операция.

В случай на злокачествен тумор винаги се премахва целия хранопровод, заедно с рака. И съответно се създава изкуствен орган.

Ако киселините не се търпят вече или граната преминава много трудно, не чакайте това да премине от само себе си. Опасно е да се занимавате и със самолечение, особено да се провеждате по широко рекламирате чисто фалшиви средства-било то ферменти и прочее. Тук основното е навреме да потърсите специализирана помощ, както между другото, е при всяка друга сериозна болест.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “При стеснен хранопровод се налага операция

  1. Pingback: Как да се преборя с езофагита? | Лекува нет

  2. Pingback: Пийте сок от чесън при рак на хранопровода! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *