Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Следете нивата на хормоните на щитовидната жлеза 2 пъти годишно

Избройте колко са вашите призна­ци. Запишете ги. Например не можете да изкарате деня, без да дремнете, или сте качили 10 кг, независимо че всеки ден ходите по 1-2 километра и спазвате диета.

Поинтересувайте се ваши близки страдали ли са от нарушения в щи­товидната жлеза и дали някога са получавали допълнителни хормони.

Разкажете всичко това на личния лекар и го помолете да ви назначи специално изследване. Това е анализ на кръвта, който проверява нивото на хормоните на щитовидната жлеза. На­учете вашия точен показател, както и това дали е в нормалния диапазон.

След три месеца пак се прегледай­те и изследвайте. Ако са ви назначили лечение, ще можете да прецените дали ви помага или не.

Помолете да ви направят тест за антитела на щитовидната жлеза. Ако предишният тест, за който споменах­ме, е нормален, но се чувствате зле, вторият тест ще помогне на доктора да определи дали наистина страдате от хипотиреоидоза.

Проведете си допълнителни хор­монални тестове. Докторът трябва да провери нивото на хормоните ТЗ и Т4 – те дават най-точна картина за това как функционира вашата щито­видна жлеза.

ВЪПРЕКИ ТЕЗИ ОБЩИ СИМПТОМИ ВСИЧКО Е ИНДИВИДУАЛНО

Възможно е да се наложи да посе­тите няколко пъти доктора, за да получите подходящите лекарства. А на по-следващия път лечението може да се промени.

Смисълът на лечението е в заместителната терапия със синтетични аналози на хормоните на щитовидна­та жлеза. Лекарят подбира индивиду­ално дозата, в зависимост от стадия на хипотиреоидозата, от възрастта на пациента, от състоянието на неговата сърдечносъдова система, както и от наличието на други боле­сти. При правилно подбраната доза на препарата нивото на тиреотропния хормон ще дойде в рамките на нормата. Контролът на тези важни хормони се осъществява веднъж на 6 или 12 месеца.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Следете нивата на хормоните на щитовидната жлеза 2 пъти годишно

  1. Иван каза:

    Въобще хормонната терапия е нож с 2 остриета! Никога не прибягвайте до нея!!Потърсете алтернативни начини на лечение. Поинтересувайте се за Импулсната терапия !Има лекари,които я практикуват и тя носи невероятни положителни резултати !/на себе си съм я изпитал и съм доволен,че можах да откажа по този начин хормоналното лечение/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *