Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разберем дали страдаме от стенокардия?

При стенокардия болката е специфична. За раз­лика от болката при невроциркулаторна дистония, миокардит, перикардит и другите подобни състо­яния (тези болести не са свързани с коронарните съдове), тази болка е присвиваща, стягаща, сякаш нещо те опъва вътре в гръдния кош. Понякога се съпровожда с усещане за притискане вътре в гърдите. Тя се разпространява на две-трети от долната част в гръдния кош.

При другите сърдечни болести болката е в горната част на този орган – под лявото зърно на гърдата.

Болката при стенокардия е пристъпообразна и продължава от 5 до 15 минути. Има „навика“ да се премества към други части на тялото – най-често в лявата ръка, долната челюст, шията, лявото рамо. Може да се съпровожда с нарушено дишане, с усещане за тревога, с депресия, рязка физическа слабост и страх от смъртта. Но след като пий­нете нитроглицерин, болката изчезва.

ВНИМАНИЕ!

Ако болката в гърдите премине от валидол, от валериано­ва настойка, от валокордин или корвалол – причина за това не е стенокардията, а сърдечна невроза. А също и миокардиодистрофия или други сърдечни болести с възпалителен характер, а може би и заради нарушена обмяна.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *