Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се избегне повторния сърдечен пристъп?

Ако забележите, че ви тревожат незначителни сърдечни пристъп посред нощ, или когато из­лизате от помещението на свеж въздух – тогава е нужно непременно да се обърнете към лекар. Не се надявайте всичко да премине от само себе си. По време на сърдечния пристъп се препоръчва веднага да приемете ед­на-две таблетки нитро­глицерин. Ако това не ви помогне, вземете още една доза след 5 минути. В случай че болката про­дължи, извикайте „Бърза помощ“.

Комплексното лечение се предписва от лекар. Обаче съществуват общи препоръки, които важат за много от болните. С многобройни епидемологични изследвания е доказано, че използва­нето на аспирин в мал­ки дози предотвратява сгъстяването на кръвта и образуването на тром­би. С тази цел аспиринът може да се приема години наред. Обаче не го пий­те в такива дози като при грипа, а значително по-малко. Съществува специален препарат ас- пирин-кардио, който се употребява по веднъж на ден. Ако прекалявате с това лекарство, ще на­вредите на стомашната лигавица и можете да си навлечете гастрит или обостряне на язвената болест на стомаха – за­това е нужно да го пиете с повече вода.

В период, в който се очакват геомагнитни изменения, следва да из­бягвате прекаленото физическо натоварване, както и стресовете. То­гава се препоръчва да увеличите леко дозата на препаратите, които ви е предписал лекарят.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *