Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При възлова екзема трябва да се вземат мерки, за да не остават белези

За външно лечение на възлите обик­новено се използва ихтиолов мехлем – намазва се под превръзката за един ден, след това процедурата се повта­ря. Когато стихне острият процес, болният се изпраща на лечение чрез физиотерапевтични процедури. По време на лечението използвайте сухо и топло – обувайте си вълнени чорапи и чорапогащи, а ръцете увивайте с топли шалове или ги обтривайте.

Трябва да намалите натоварва­нето на краката. Старайте се да ги държите в повдигнато положение. Ако лекарят ви препоръча, използвайте еластични бунтове или чорапи. По прин­цип възлите изчезват безследно. Обаче при неадекватно лечение по повърх­ността, където са били разположени, се появяват ерозии, мехури и болестта значително се усложнява.

Разбира се, най-добре е да не се стига до там. Ако обаче обривите прогресират, си пригответе следната билкова смес:

Смесете 4 супени лъжици живовляк, 3 супени лъжици коприва, 2 супени лъжи­ци жълт кантарион и 2 супени лъжици Овчарска торбичка. Залейте 2 супени лъжици от сместа с половин литър гореща вода в термоса и оставете през нощта. Изпийте на следващия ден на няколко приема 30 минути преди ядене.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *