ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ново проучване: Магнезият е подходящ за лечение на рака!

Швейцарски учени стигат до заключението, че магнезият е важен компонент в борбата с раковите заболявания.

магнезият и раковите заболявания

Магнезият е изключително важен за нормалното функциониране на организма. Той участва в над 300 метаболитни реакции в тялото и производството на жизненоважни ензими.

Една от ключовите роли на магнезия е да гарантира, че клетките ни имат достатъчно енергия, за да изпълняват своите функции. Освен това той поддържа нормалната работа на сърдечно-съдовата и нервната система, като помага на нервните клетки да пренасят нервните импулси между мозъка и тялото.

Магнезият също така подпомага формирането на генетичния материал (ДНК и РНК)

По-надолу ще ви запознаем с ново изследване, което открива, че минералът играе важна роля в борбата с раковите заболявания. Също така ще ви запознаем и с храните, които са най-богати на магнезий, за да може да си набавяте нужните количества всеки ден.

магнезий
Магнезият е от съществено значение в борбата с рака

 

Каква е връзката между магнезия и способността на тялото да се бори с раковите клетки?

 

Дефицитът на магнезий е свързан с различни заболявания, включително развиване на редица инфекции и рак. Ново изследване на учените от „University of Basel” и „University Hospital Basel” стига до заключението, че нивото на магнезий в кръвта е важен фактор в борбата с онкологичните заболявания.

В статията си, публикувана в “Cell”, изследователите разкриват интригуващи резултати. Те твърдят, че Т-клетките се нуждаят от достатъчно магнезий, за да могат да работят ефективно. В експериментални модели те са открили, че Т-клетките могат да елеминират анормалните или инфектирани клетки само в среда, която е богата на магнезий.

Имунният отговор на Т-клетките срещу раковите клетки се засилва, когато се повиши локалната концентрация на магнезий в туморите. Освен това учените откриват, че имунотерапиите са по-малко ефективни при пациенти със занижени нива на магнезий в кръвта.

Съществуващите данни не са достатъчни, за да отговорят дали редовният прием на магнезий може да намали риска от появата на рак. Но наличието на достатъчно количество от минерала в тялото определено носи ползи в борбата със заболяването.

 

Препоръчителен дневен прием на магнезий и храните, от които да си го набавите:

 

Според „Cleveland Clinic”, препоръчителната доза на ден за хора на зряла възраст е между 400-420 mg за мъжете и 310-320 mg за жените. Магнезият, присъстващ в храната, не е вреден и не е нужно да се ограничава. Все пак с магнезият в хранителните добавки и лекарствата трябва да се внимава и да не се приема над горанта граница, освен ако не е по препоръка на лекар.

 

За да си набавяте достатъчно количество магнезий, трябва да включите следните храни в диетата си:

 

  • Тиквени семки

Семената, особено тиквените, съдържат големи количества от важния минерал. В една малка шепа тиквени семки (28 грама) се съдържат 150 mg магнезий, което е 37 процента от препоръчителния дневен прием. Освен това тиквените семки са източник на антиоксиданти, омега-3, мононаситен мазнини и желязо.

  • Ядки

Бадемите, кашуто и бразилският орех са особено богати на магнезий. В шепа кашу се съдържат 82 mg магнезий, а в шепа печени бадеми 80 mg.

  • Бобови растения

Бобовите растения като леща, боб, нахут, грах, соя са отличен източник на жизненования минерал. Само 1 чаша сварен боб набавя на тялото 120 mg магнезий. Това са е 30% от препоръчителния прием за деня.

  • Зеленолистни зеленчуци

Те включват коприва, къдраво зеле, спанак, зелена ряпа, лапад. Една чаша варен спанак набавя на организма 157 mg магнезий.

  • Черен шоколад

Черният шоколад е изключително богат източник на магнезий, но също така е пълен и с антиоксиданти, които обезоръжават свободните радикали, които могат да увредят някои клетки и да доведат до най-различни заболявания.

Източници: https://www.thehealthsite.com; https://www.eufic.org; https://pixabay.com/

Морски Магнезий Dr. Nature
Натурален морски МАГНЕЗИЙ Dr. Nature – чист магнезий извлечен от морските води

магнезий при ракови заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *